Chceš využiť jarné prázdniny zmysluplne? Príď pomôcť s inventarizáciou knižnice v Moravskom Svätom Jáne pred jej celkovou rekonštrukciou. 

kniznica

Budeš potrebovať chuť pomôcť a notebook, do ktorého budeš zapisovať údaje o knihách.Dobrovoľnícka pomoc je určená prevažne pre študentov strednej a vysokej školy. Vítaná je však akákoľvek pomoc.  Ak máš zájem pomôcť kontaktuj Kristínu Mišovičovú emailom na misovicova@moravskysvatyjan.sk.

Občianske združenie 90871.sk v spolupráci s obcou Moravský Svätý Ján v týchto dňoch pripravuje projekt na obnovu obecnej knižnice. “Nakoľko sú priestory knižnice už vyše dvadsať rokov nezmenené, nerekonštruované, vybavenie a inventár je pôvodný, považujeme obnovu knižnice za nevyhnutnú, či už v prípade obnovy priestorov alebo knižného fondu.” povedala pre Záhorí.sk predsedníčka občianskeho združenia 90871.sk Jana Zaicová.

Cieľom projektu je obnova nielen priestorov knižnice, ale aj knižného fondu. V rámci obnovy priestorov knižnice ide o celkovú revitalizáciu priestoru: vymaľovanie stien, položenie novej podlahy, nové osvetlenie. Police  s knihami rozmiestnia v priestore tak, aby uprostred vzniklo miesto pre veľký oválny stôl, čím by sa miestnosť nielen presvetlila, ale aj sprehľadnila.

“Obnovou knižnice chceme prilákať viac ľudí do jej priestorov, nielen však len ako čitateľov. Po obnove knižnice vznikne nový priestor, v ktorom sa môžu konať rôzne kurzy, krúžky, besedy či rôzne voľnočasové aktivity.” dodal k projektu Anton Emrich starosta obce Moravský Svätý Ján.


.
Toto je čítané

Primátor Gbiel Martin Jahodka o novinkách a plánovaných aktivitách v meste

Redakcia mesačníka Gbelan navštívila primátora mesta Gbely Martina Jahodku, aby im odpovedal…

3D filamenty 2023