Prechádzanie cez cestu na dve etapy a kratšie čakanie na priechodoch, to sú len niektoré zo zmien v organizácii dopravy na centrálnej svetelnej križovatke, ktoré sa v súčasnosti pripravujú.

hlavna-krizovatka-senica

S realizáciou by sa malo začať po kompletnom spracovaní projektu a získaní stavebného povolenia.

Za všetkým je zámer súkromného investora, ktorý chce v areáli bývalého Slovenského hodvábu vybudovať obchod, služby a bývanie. K tomu potrebuje mať vyriešený vstup do lokality, ktorý v súčasnosti nezodpovedá potrebám jeho podnikateľského plánu. „Keďže v lokalite vyrastú nové objekty, bude nevyhnutné napojiť ich na jestvujúce komunikácie i štátnu cestu I/51 a kompletne riešiť infraštruktúru,“ uviedol pre týždenník Záhorák vedúci oddelenia výstavby, životného prostredia a dopravy MsÚ v Senici Ján Sališ.

Súčasťou komplexnejších zmien v doprave bude aj úprava hlavnej križovatky. Jej technické riešenie v súčasnosti spracováva projektant Vladimír Pančík, ktorý za hlavný problém senickej križovatky označil dlhé vyprázdňovacie časy: „Cyklus predstavuje 2,5 minúty a to prináša veľký počet vozidiel i chodcov, ktorí križovatkou prechádzajú naraz v rovnaký čas. Na priechode pre chodcov sa v jednej chvíli stretáva až 60 chodcov.“

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní týždenníka Záhorák.


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

Lakovanie a Pieskovanie