Mestská polícia Malacky začala používať prístroj na identifikáciu vlastníka pozemku. Zariadenie zefektívni prácu polície a ušetrí mestu financie.

mestska-policia-malacky-urcenie-majitela-pozemku

Nový prístroj má zabudovaný program katastrálneho navigátora, ktorý je schopný okamžite na mieste identifikovať vlastníka konkrétneho pozemku, a to s presnosťou jeden meter až niekoľko centimetrov. Vďaka tomu môže mestská polícia riešiť prípady oveľa rýchlejšie a efektívnejšie. Kým doteraz sa musela po zistení nejakého prípadu, napríklad zlého parkovania či čiernej skládky, vrátiť na pracovisko a zistiť, o aký pozemok ide, teraz to dokáže vďaka novému zariadeniu priamo na mieste.

„Často sa stáva, že nie je známy majiteľ lokality, kde vznikla nepovolená skládka odpadu. Keď ho vieme identifikovať, uložíme mu povinnosť skládku odstrániť,“ spresnil preventista MsP Malacky Vladislav Kunák. Mestská polícia pracuje v súčasnosti s mapou katastra, do prístroja sa však dá nainštalovať napríklad aj mapa zelene, ortofotomapa či mapa inžinierskych sietí. Využitie prístroja v hodnote 1 500 eur je teda široké a pomôcť môže i stavebnému úradu či oddeleniu životného prostredia mestského úradu.

Mestská polícia Malacky takto postupne zlepšuje svoje technické vybavenie a zefektívňuje svoju prácu. Vlani zakúpená čítačka čipov pre psov už pomohla nájsť majiteľov mnohých zatúlaných psov, ušetrila zvieratám stres a ich majiteľom poplatok za umiestnenie v karanténnej stanici. Veľkou pomocou je aj fotopasca umiestňovaná na miestach, kde vznikajú čierne skládky odpadu. Vďaka tomuto zariadeniu už polícia prichytila niekoľkých páchateľov priamo pri čine.

Michaela Janotová


.
Toto je čítané

Diaľnica D2 v smere do Bratislavy je pri Kútoch prejazdná len v jednom pruhu

Diaľnica D2 je od pondelka (29.4.) 10.00 h v smere do Bratislavy…

Trnavské rádio Tak akorát 2024