Nedisciplinovaného vodiča, ktorého riskantnú jazdu cez železničné priecestie zaznamenal kamerový systém obce Plavecky Štvrtok ešte v polovici januára 2014, sankcia za jeho protiprávne, život a zdravie ohrozujúce konanie neminula.

V tom čase neznámy vodič vozidla Škoda Felícia v poobedňajších hodinách dňa 16. januára 2014 nerešpektoval priecestné zabezpečovacie zariadenie, na ktorom bola dávaná výstraha dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami a s vozidlom vošiel na železničné priecestie v čase, keď sa už spúšťali závory. Nezodpovedný vodič a jeho spolujazdec tak zostali s vozidlom zablokovaní na železničnom koľajisku medzi spustenými závorami. Len vďaka duchaprítomnosti okoloidúceho muža, ktorý ihneď nadvihol závoru a umožnil tak vodičovi s vozidlom z priestoru koľajiska vycúvať, neskončila táto nerozvážna jazda tragicky. Od zrážky s prichádzajúcim osobným vlakom pritom vodiča a jeho spolujazdca delilo len niekoľko sekúnd. Svojim ľahkovážnym konaním a porušovaním pravidiel cestnej premávky však tento vodič neohrozil len vlastný život a zdravie, ale aj život a zdravie svojho spolujazdca, osôb nachádzajúcich sa v tom čase v blízkosti železničného priecestia a taktiež osôb cestujúcich v blížiacom sa osobnom vlaku.

zeleznicne-priecestie-plavecky-stvrtok-auto

Za závažné porušenie pravidiel cestnej premávky, ktorého sa vodič dopustil tým, že vošiel na železničné priecestie v čase, keď to bolo zakázané, mu už príslušný správny orgán uložil pokutu vo výške 200,-€ a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá po dobu 12 mesiacov.

Pred vstupom na železničné priecestie sa treba presvedčiť, či je ním bezpečné prejsť bez ohrozenia života a zdravia. Neuváženým vstupovaním do priestoru dráh sú ohrození aj cestujúci vo vlaku, ktorí sa pri náhlom brzdení vlaku môžu zraniť.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Karina Považanová.


.
Toto je čítané

Polícia pátra po 53-ročnom Jackovi z DSS Moravský Svätý Ján

Senickí policajti hľadajú nezvestného, 53-ročného muža z okresu Senica. Podľa informácií polície…

Lakovanie a Pieskovanie