To, že si máme chrániť životné prostredie, je nám vštepované hádam už od škôlky. Nuž, ale pre niektorých to nie je nič platné. Počas celého roka nachádzame v našom okolí stále viac odpadkov na miestach, kam nepatria – a nemusíme ani chodiť ďaleko, stačí vybehnúť na prechádzku do lesa.

velke-jarne-upratovanie-2014-A3

Je až „fascinujúce“, čo všetko sú ľudia schopní tam odviezť, a že si vlastne dajú tú námahu. Pritom do kontajnera na separovaný odpad by to mali mnohokrát bližšie. Preto Obec Moravský Svätý Ján opäť pozýva všetkých občanov, aby sa pripojili v sobotu 26. 4. 2014 k čisteniu okolia svojich domov a celej obce.

Ďalej: Potvrď svoju účasť na Facebooku

Veľké jarné upratovanie začne už o 8.30h a stretnutie dobrovoľníkov bude tentoraz pri „lochneske“. Zapojiť sa do Veľkého upratovania môže každý, aj keď len upravením okolia svojho domu.

O pitný režim a malé občerstvenie počas brigády bude postarané. Po upratovaní bude pripravené občerstvenie u poľovníkov na Husarisku.

Počas celej akcie bude otvorený aj zberný dvor na elektroodpad, ktorý je umiestnený za kultúrnym domom. Možno sa niekomu táto snaha zdá márna – jedno miesto vyčistíme a na druhom o týždeň vyrastie kôpka odpadu. Ale ako sa vraví, bez vetra sa lístok nepohne. Preto aspoň takýmito malými krokmi prispejme k obnove nášho okolia, nielen pre nás, ale aj pre budúce generácie.


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota