V nedeľu (20. apríla) sa v Senickom motokrosovom areály uskutočnil úvodný pretek zo sedem dielneho seriálu pod názvom SLOVAKIA MX & QUAD CHAMPIONSHIPS  2014 – Motoshop Žubor cup.

motocross-senica-SLOVAKIA-MX-QUAD-CHAMPIONSHIPS-2014–Motoshop-zubor-cup-0

Na štart sa postavilo vyše 160 jazdcov motoriek a štvorkoliek, ktorý boli rozdelený do viacero kategórií. Hneď od rána sme si mohli užívať pekné teplé jarné počasie so slnkom a náročná tvrdá trať s hlineným podkladom musela byť niekoľko krát polievaná.

motocross-senica-SLOVAKIA-MX-QUAD-CHAMPIONSHIPS-2014–Motoshop-zubor-cup-1

Po obede sa však všetko zmenilo a po krátkom hustom daždi sa trať zmenila na ťažké a mazľavé blato. Na trati začal boj o to, kto nespadne a príde do cieľa. O pády núdza nebola a niekoľko krát museli byť jazdci ošetrený zdravotnou službou, no nakoniec sa nikomu nič vážne nestalo.

motocross-senica-SLOVAKIA-MX-QUAD-CHAMPIONSHIPS-2014–Motoshop-zubor-cup-2

Záhoráci mali na stupni víťazov svoje zastúpenie hneď v niekoľkých kategóriách.

V Kategórii motocyklov MX4-veterán, si prvé miesto po oboch finálových jazdách vybojoval systémom štart-cieľ bývalí reprezentant ČSSR a Slovenka Ivan Černý Šaštína-Stráží na svojom motocykli KTM450 4T, ktorý svojou ukážkovou jazdou predviedol, že ani po rokoch nestratil na jazdeckých zručnostiach.

motocross-senica-SLOVAKIA-MX-QUAD-CHAMPIONSHIPS-2014–Motoshop-zubor-cup-3

V kategórii motocyklov MX2-Junior250 si miesto na stupni víťazov doslova vydrel Ladislav Gavroň zo Šaštína-Stráží na motocykli KTM250 4T, ktorý mal smolu v prvej, ako aj v druhej finálovej jazde a krátko po štarte spadol. Nakoniec sa po stíhacej jazde tešil z pekného druhého miesta.

motocross-senica-SLOVAKIA-MX-QUAD-CHAMPIONSHIPS-2014–Motoshop-zubor-cup-4

Druhé miesto na stupni víťazov si v katogórii MX-hobby vyjazdil Marek Pollák z Borského Mikuláša s motocyklom KTM125 2T.

motocross-senica-SLOVAKIA-MX-QUAD-CHAMPIONSHIPS-2014–Motoshop-zubor-cup-5

V kategórii hobby štvorkoliek sa na stupeň víťazov postavili hneď traja Záhoráci. Prvé miesto patrilo bezkonkurenčnému Patrikovi Gálovi z obce Čáry na štvorkolke Suzuki450, ktorý vo svojej kategórii nenašiel súpera a od začiatku jazdil od ostatných pretekárov s veľkým odstupom. Druhé miesto patrilo Onrejovi Horinkovi z Gbelov na Yamahe450 a na tretie miesto si vybojoval Patrik Masaryk zo Šaštína-Stráží na Suzuki450.

motocross-senica-SLOVAKIA-MX-QUAD-CHAMPIONSHIPS-2014–Motoshop-zubor-cup-6

Ďalší pretek seriálu Motoshop Žubor cup 2014 sa uskutoční 11. Mája v Gbeloch. Viac na www.motoshopzuborcup.sk

motocross-senica-SLOVAKIA-MX-QUAD-CHAMPIONSHIPS-2014–Motoshop-zubor-cup-7

Ďalej: Fotogalérie z pretekovtu

motocross-senica-SLOVAKIA-MX-QUAD-CHAMPIONSHIPS-2014–Motoshop-zubor-cup-8

Text + foto: LiBy photography


.
Toto je čítané

Bratislavská župa otvorila nové zariadenie sociálnych služieb v Sološnici

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž…

Lakovanie a Pieskovanie