Prinášame Vám prehľad hlavných prvomájových podujatí na Záhorí. Program je bohatý a vyberie si určite každý. 

prvomajove_malacky_janka_kutlakova

V nádhernom prostredí Zámockého parku v Malackách sa 1. mája uskutoční podujatie, ktoré každoročne pritiahne tisícky návštevníkov z celého okolia. Pripravené sú 3 hudobné scény – hlavná, rocková a  alternatívna. Spomedzi mien spomeniem napríklad folklórny súbor Macejko, Eva Máziková, Dychová hudba Malačané, Requiem a Katarzia. Veľkým lákadlom sú určite Cigánski diabli a tanečná skupina Gypsy Dance Teather a tanečník, dlhoročný sólista Cirque du Soleil Totti Ovidiu, a tiež kapely Fragile, Vidiek a Hex. Rovnako tu spoznáme najsilnejšieho Slováka.

Ďalej: Kompletný program 1.májové Malacky

1. mája 2014 sa do vôd Baťovho kanála v prístave Skalica už 8. raz ponorí veľký kľúč a otvorí plavebnú sezónu tejto unikátnej vodnej cesty, ktorá spája slovenské pomoravie s moravskými regiónmi. Voľne prístupný areál prístavu návštevníkom ponúkne zaujímavý hudobný a športový program. Domáce ovocné produkty bude prezentovať spoločnosť Ovocinár. Pre návštevníkov bude zabezpečená kyvadlová doprava priamo do prístavu.

Ďalej: Kompletný program otvorenia plavebnej sezóny v Skalici

Prvomájové oslavy v Senici budú spojené s oslavou niekoľkých výročí. Nebude to len oslava sviatku práce a pracujúcich, ale pripoja sa aj hasiči so svojim 125. výročím založenia Dobrovoľného hasičského zboru v Senici a Europe Direct Senica s oslavami 10. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie. Celý program sa presunie z „malého námestia“ na Námestie oslobodenia.

Ďalej: Kompletný program 1.májová Senica

Prvomájové oslavy v Dojči sľubujú návrat do minulosti. Nebude chýbať tradičný prvomájový sprievod, pionieri, zväzáci, komunistickí funkcionári, autá z čias socializmu a o poriadok sa budú starať príslušníci Verejnej bezpečnosti. Začiatok sprievodu je naplánovaný na 13:00 pri miestnom kostole.


.
Toto je čítané

Štartujeme SIAF 2024: 120 dní do začiatku najväčšej leteckej udalosti roka 

Odrátavanie začína! Do štartu 14. ročníka Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 na…

3D filamenty 2023