28 ročný Čech namieril zbraň na barmanku v šaštínskej herni. Tá sa ho nezľakla a peniaze mu nevydala. O pár dní prišiel páchateľ s čokoládovým dezertom ako ospravedlnením.

prepadol-hernu-sastin-straze

Polícia v Senici objasnili marcovú lúpež v meste Šaštín Stráže. K lúpeži došlo v piatok, 7. 3. po 15.00 hod. Česky hovoriaci páchateľ namieril zbraňou na zákazníkov a obsluhu a pod hrozbou jej použitia, chcel peniaze. Hrozbu niekoľkokrát zopakoval a prázdnu igelitovú tašku hodil barmanke.

Jeho konanie prekazil istý muž a barmanka, ktorí sa lupiča nezľakli. Po oznámení, že je herňa monitorovaná, muž utiekol bez lupu. O pár dní sa však do herne opäť vrátil. Nie však pre peniaze, ale s čokoládovým dezertom ako ospravedlnenie za jeho konanie. Pri jeho odchode z herne si všimli auto, s ktorým prišiel. Polícia na základe tejto indície rozbehla pátranie. Aj v spolupráci s českými kolegovcami sa podarilo muža identifikovať. Lúpež má na svedomí 28 ročný Čech. Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu lúpeže a vzhľadom k tomu, že ide o občana ČR, trestné stíhanie bude s odvolaním na Európsky dohovor o vzájomnej pomoci v trestných veciach vykonávať Polícia ČR. Podľa slovenských zákonov by hrozilo mužovi väzenie na 7 až 12 rokov.

Mária Linkešová


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú najžiadanejší montážni pracovníci

Ku koncu marca 2024 bolo v okrese Senica evidovaných 1753 a v…

Trnavské rádio Tak akorát 2024