Piaty ročník novodobého Kopčianskeho motookruhu sa uskutoční už tento víkend (14.-15.júna). Program a video v článku!

kopciansky-motookruh-kopcany

„Pre väčšiu bezpečnosť pretekárov sme sa rozhodli pre zmenu, ktorá už bude definitívna. Trať bude merať 3130 metrov,“ vysvetľuje predseda miestneho organizátorského Moto Classic Racing Clubu Milan Hanzalík. Štátna cesta z Kútov do Holíča je už opravená, nový povrch pretekári určite ocenia.

Keďže sú tento rok preteky už v júni, nemôžu organizátori využiť také množstvo balíkov slamy ako tomu býva v neskorších termínoch. „Práve preto v našom klube organizujeme brigády a dávame dokopy záchytné bezpečnostné bariéry z PET fliaš a polystyrénu, ktoré balíme do vakov rovnako ako aj v minulých rokoch,“ vraví Milan Hanzalík.

Prvé preteky boli usporiadané už v roku 1967 v triedach 175, 250 a 350 ccm, kde trikrát stáli na stupňoch víťazov Kročka a Haranta a dvakrát Srna. Mnoho pretekárov spomína na nenapodobiteľnú atmosféru, ktorá tu počas pretekov panovala, na povestné kopčianske tancovačky, srdečnosť domácich a koniec koncov aj technickú trať. Ľudia tam chodili na Srnu, Stašu, Baláža, Dekánka, Kacka, Huleša, Častku, Morávka a celý rad ďalších, medzi ktorých patril aj domáci matador Milan Hanzalík. A práve on sa rozhodol nielen odovzdať pretekárske žezlo svojim dvom synom Davidovi a Milanovi, ale aj obnoviť tradíciu rýchlostného motookruhu. V roku 2010 so svojím Moto Classic Racing Clubom Kopčany za pomoci predstaviteľov obce usporiadal prvý obnovený ročník pretekov tentoraz už pod názvom Kopčiansky rýchlostný motookruh.


.
Toto je čítané

Futbal: Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica

Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica. Zápas s Trenčínom…

BM Salon EV