S príchodom leta sa na Záhorí roztrhlo vrece so zaujímavými podujatiami. Patria k nim aj Svätojánske krojované hody, ktoré oslávia v Moravskom Svätom Jáne Svätojánsku noc (21. júna).

fjertusek-svatojanske-krojovane-hody

V obci s bohatými tradíciami si ich organizáciu zobralo na starosť Folklórne združenie Fjertúšek v spolupráci s obcou. FZ Fjertúšek vznikol pre rokom na podnet mladých ľudí, pre ktorých je folklór ich srdcovou záležitosťou. Fjertúšek už stihol reprezentovať obec vo svojich krásnych krojoch na 11 rôznych krojovaných akciách na Záhorí i na Morave.

Ďalej: Potvrďte účasť na Facebooku

Začiatok krojovaných hodov bude patriť o 16:30h krojovanému sprievodu obcou. “Srdečne medzi nás privítame všetkých, ktorí sa oblečú do krojov.” povedala pre Záhorí.sk vedúca členka Fjertuška Diana Rusňáková. Centrum hodového veselenia bude priestor pred zdravotným strediskom na námestí.

Obec Moravský Svätý Ján bude žiť v sobotu (21.6.) od skorého rána. Námestie sa zaplní tradičným Svätojánskym jarmokom už od 7:00h. Do tanca a na počúvanie bude od 10:00h hrať dychová hudba Štefanovjanka v priestoroch zdravotného strediska, ktoré bude aj centrom stánkov s občerstvením našich miestnych organizácií.

svatojanske-krojovane-hody-2014


.
Toto je čítané

Bratislavská župa otvorila nové zariadenie sociálnych služieb v Sološnici

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž…

Trnavské rádio Tak akorát 2024