Tragicky sa skončila dopravná nehoda, ku ktorej prišlo v piatok (11.7.) v čase okolo 14.00 h na ceste II/503 v smere z obce Pernek na Malacky.

nehoda-dialnica-D2-malacky-kutyIlustračné foto.

K tragédií došlo potom, čo 19-ročný vodič vozidla VW Passat z dosiaľ presne nezistených príčin zišiel s vozidlom mimo vozovku do priekopy, kde následne čelne narazil do betónového mostíka. Po náraze utrpel vodič ako aj jeho 60-ročná spolujazdkyňa ťažké zranenia, s ktorými boli prevezení do nemocnice. Žiaľ, spolujazdkyňa po prevoze do nemocnice aj napriek snahe lekárov zraneniam napokon podľahla. Materiálna škoda na vozidle bola odhadnutá vo výške 4.000€. Za účelom zistenie požitia alkoholu bol u vodiča nariadený odber krvi. Vykonaním neodkladného a neopakovateľného úkonu na mieste bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, z dôvodu vecnej príslušnosti bude vec postúpená príslušnému vyšetrovateľovi PZ.

V tejto súvislosti Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave opäť apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla a rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla. Zodpovedným prístupom a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky vodiči predídu neželaným a tragickým následkom na cestách.

Karina Považanová


.

BM: Kralici