Zákazová značka, na železničnom priecestí u Gajdára, má zabrániť tragickým nehodám. Mesto žiadalo osadenie kovových bariér.

zeleznicne-priecestie-gajdar-malacky

V októbri 2011 dal poslanec Milan Ondrovič na zastupiteľstve podnet, aby mesto preverilo možnosti zriadenia bezpečnostného zábradlia, ktoré bude nútiť cyklistov zosadnúť z bicykla a prechádzajúcich nútiť pozrieť sa v smere prichádzajúcich vlakov. V auguste 2012 návštivili v tejto veci miestni aktivisti na čele s Marekom Žilavým primátora mesta, ktorý ich oboznámil, že mesto je pripravené zabezpečenie priechodu kedykoľvek realizovať, že je podaný návrh bezpečnostného zábradlia, dokonca mesto súhlasí, že by aj financovalo jeho inštaláciu.

A v júli 2014 sa železnice dali do pohybu. K priecestiam cez železnicu osadili značky zákazu vjazdu bicyklov. Cez priecestia je tak zakázané prechádzať na bicykli. Ak sa občan nechce dopustiť priestupku a dostať pokutu, je potrebné bicykel cez priecestie viesť (tlačiť), pretože sa považuje v takom prípade za chodca a zákaz sa na neho nevzťahuje.

Stačí také riešenie? Vyjadrite sa v komentároch.

Zdroj: Ľudia pre Malacky (článok bol upravený)


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

Lakovanie a Pieskovanie