OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vďaka tejto podpore mohlo občianske združenie Medzi hranicou a hrádzou ponúknuť zaujímavé tvorivé dielne vedené výbornými lektormi všetkým deťom Gajár opäť zadarmo.

Začali sme v piatok 4.7. o 9:00 zvesela a rezko. Vedúca súboru Saltatrix Andrea Murániová si pripravila úvodný piatok s názvom„Tancuj, tancuj, vykrúcaj“. Športovali sme, hrali sa, skákali a nakoniec i tancovali. Hudbu sme si vytvárali sami, petflašový rytmus sa ozýval školským dvorom. Nohy sa prispôsobovali a bol len krôčik priamo k tancu. Deti sa dobre zabávali, bol to krásny začiatok dvojmesačného obdobia prázdnin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nasledujúci piatok 11.7. o 9:00 sme pokračovali priamo v priestoroch Základnej školy v Gajaroch, týmto škole ďakujeme. Program „Maľujeme príbehy dedín okolia“ viedla gajaranka . Mgr. art. Denisa Bogdalíková. Deti sa dozvedeli o legendách i faktoch okolitých dedín. Príbehy o vzniku záhoráckych erbov. Viete, ktoré dediny sú veľký a malý strelec, či strelci. Typnete si čo vzniklo “za vodú”, keď ste sa prebrodili? Uhádnete, ktorá dedina má v erbe leva?… Okrem informácií, deti tvorili, lepili a vyfarbovali dokonca i vlastné erby, podľa toho odkiaľ rodina pochádza. Prikladáme erb Gajár aj pre vás, budeme radi ak si ho vyfarbíte. A viete ako vznikol vlastne názov našej dediny?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

18.7. o 9:00 sa nám to celé trošku zaplietlo. Mgr. Biba Zelinová opäť prišla s klbkami a háčikmi. „Pletieme a opletáme s módnou prehliadkou“. Po minuloročnej úvodnej lekcii sa deti pustili do pletených šperkov s nesmiernym nadšením. Dokonca sa podučili starodávnu techniku spracovania starých textílií. Jeden prst, druhý prst, očko a zatiahnuť, prsty sú naše najdostupnejšie nástroje, to ocenili všetky deti. Za skvelú prácu si vyslúžili okrem svojich diel i profesionálne diela lektorky. Nechýbala ani módna prehliadka diel detí i Bibiných, učili sme sa pózovať a predvádzať. Odmenou bol potlesk všetkých a dobrý pocit z rozuzlenia tohto piatku.

Posledný júlový piatok sme sa zabávali tvorbou šperkov. 25.7. o 9:00 „Učíme sa tvoriť šperky“ s lektorkou Mgr. Henrietou Bogdalíkovou. Hitom každej Prázdninovej Akadémie je tvorenie šperkov. Preto sme aj tento rok zaradili „šperkársky“ kurz. Lektorka Henrieta Bogdalíková nás učila tvoriť náramkom na pamäťový drôt. Gorálky rôznych tvarov, farieb, štruktúr, nesmierne veľa možností a kombinácií. Deti i dospelí sa ponorili do jemnej práce šepkárskej. Výsledky stáli za to, boli to originálne dielka. Deti utekali domov s nadšením a radosťou. Originály lektorky dostanú deti na konci Prázdninovej Akadémie v auguste ako darčeky, už teraz sa môžu tešiť.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Júl máme za sebou, aj v auguste nás čakajú ďalšie kreatívne zážitky, každý piatok o 9:00. 1.8.o 9:00 „Maľujeme pre našu knižnicu“ veľké omaľovány s témou našich národných dejín, pod vedením Mgr. art. Denisy Bogdalíkovej. V piatok 8.8. o 9:00 „Maľujeme nádheru na sklo“ s autorkou Mgr. Janou Soboličovou a 15.8. o 9:00 „Niečo pre šikovné ručičky“ opäť s Mgr. Henrietou Bogdalíkovou. Koniec Prázdninovej Akadémie bude 22.8. o 9:00 slávnostným vyhodnotením, obdarúvaním a samozrejme i tvorbou.Mgr. art. Denisa Bogdalíková nás naučí ako maľovať na textil „Namaľuj si svoje tričko“. Ste srdečne pozvaní priatelia, stretávame sa vždy pred Spoločenským domom.

OZ Medzi hranicou a hrádzou


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota