vrsky_filipko

„Ahojte priatelia, volám sa Filipko a chcem vás požiadať o pomoc. Narodil som sa skôr ako bolo v pláne a odvtedy bojujem s rôznymi diagnózami ako DMO, epilepsia, mám problémy s obličkami aj očkami. Spolu so mnou bol v maminkinom brušku aj braček Paťko, ten však už poletuje v nebíčku ako anjelik a dáva na mňa pozor,“ prihovárajú sa Filipkovi rodičia v emotívnom liste širokej verejnosti. Len ťažko sa mávnutím čarovného prútika všetko zmení. Filipko ale sľubuje, že bude so svojim ťažkým osudom bojovať ako lev.

Filipkovi nerozdal osud karty, aké by si sám a ani jeho rodičia predstavovali. Chlapček má však celý život pred sebou a nik nepochybuje, že to tento malý bojovník zvládne. Pýtate sa, ako môžete chlapcovi pomôcť? Stačí jediné, zbierať VŔŠKY OD PLASTOVÝCH FLIAŠ a zaniesť ich na niektoré zo zberných miest pre Filipka, ktorých je po dedinách i mestách na Záhorí veľa. Jedno také miesto bude i na štadióne FK Senica. Počas zápasov Fortuna ligy pri každej pokladni a cez týždeň na vrátnici pri hlavnom vstupe do areálu štadióna. „Okamžite, ako sa futbalisti dozvedeli, že Filipko zbiera plastové vŕšky, začali ich zbierať spolu s ním. Na štadióne sa počas týždňa vypije veľa vôd v plastových fľašiach, preto vŕškov začalo okamžite pribúdať. Sme radi, že môžeme takýmto spôsobom chlapcovi pomôcť,“ hovorí PR manažér FK Senica Milan Ondruš.

„Pamätám si, že sme zbierali vŕšky pre chlapca na vozíček. Je super, ak takéto obyčajné veci dokážu niekomu pomôcť k novému životu. Každý z nás vyhadzoval vŕšky do kontajnera, v kabíne to však už nikto nespraví. Ak sa nejaká ´zaštupľovaná´ fľaša v koši objaví, okamžite z nej dáme vŕšok dole a hodíme do škatule pre Filipka,“ hovorí za kabínu bývalý kapitán FK Senica Tomáš Kóňa.

Okrem futbalistov zbiera i reštaurácia Maldini v areáli štadiónu, všetci zamestnanci klubu i mladí hráči. Do akcie sa zapojili i hokejisti HC Dukla Senica. „Držíme Filipkovi palce a veríme, že mu vŕšky pomôžu. Budeme zbierať ďalej,“ hovorí brankár senickej Dukly Marek Peksa. Veľkú porciu vŕškov, ktorú vidíte na fotografii, nazbierala aj rodina Mášiková.

Spojme sa všetci pre dobrú vec, spojme sa pre Filipka a zbierajme spolu plastové vŕšky. Jedno zo zberných miest je i na štadióne FK Senica. Viac informácií na: Katarína Kaňová 0905 141 334 alebo filipkovo@zoznam.sk

Zdroj: FKSenica.eu


.
Toto je čítané

Záchranársky vrtuľník zasahoval pri požiari auta v Studienke

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo v pondelok (29.4.) záchranársky vrtuľník…

Trnavské rádio Tak akorát 2024