dialnica_d2_Mercedes_167_km_h

Svedčí o tom hneď niekoľko prípadov z uplynulého týždňa, kedy policajti na diaľnici D2 v rámci bežného výkonu služby namerali vodičov, ktorí sa obrovskou rýchlosťou pohybovali po diaľnici D2 v smere na Českú republiku.

dialnica_D2_bmw_malacky_185_km_h

V poobedňajších hodinách v pondelok (3.8.) pozornosti policajtov neunikol vodič osobného motorového vozidla Mercedes, ktorý svojou jazdou prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť o 37 km/h. Rýchlosť až 185 km/h namerala policajná hliadka vodičovi vozidla BMW, ktorý sa takouto rýchlosťou pohyboval po diaľnici D2 v stredu  (5.8.) v doobedňajších hodinách. Len o deň neskôr (6.8.) sa diaľnicou D2 obrovskou rýchlosťou rútil vodič vozidla Audi. Merací prístroj v jeho prípade ukázal rýchlosť 197 km/h.

dialnica_D2_audi_197_km_h

Vo všetkých prípadoch vodiči za svoju lásku k rýchlej jazde zaplatili pokutou vo výške od 200 eur do 650 eur.
Ak teda milovníci rýchlej jazdy nechcú prísť, v lepšom prípade o peniaze a v horšom o vodičský preukaz, mali by jazdiť bezpečne, zodpovedne a disciplinovane.

Precenenie svojich schopností v spojitosti s rýchlou jazdou máva, bohužiaľ, často tragické následky. Je veľmi dôležité, aby vodiči dodržiavali predpísané rýchlosti, jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam, ako aj svojim schopnostiam.

Nie hrozba sankcie a tragédia by nás mali nútiť k dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky, ale v prvom rade vlastná bezpečnosť.

Karina Považanová


.
Toto je čítané

Pondelkové vydanie Záhoráka opäť prináša novinky z regiónu

Ako každý pondelok, je Záhorák pripravený pre svojich čitateľov s množstvom čerstvých…

Lakovanie a Pieskovanie