Trénerka Zuzana Kubovičová získala tohtoročné druhé klasické víťazstvo, keď jej zverenec Bribon zo stajne EMOP dokázal po nepriaznivom priebehu zvíťaziť vo Veľkej jarnej cene v nedeľu 23.5. 2010  na Závodisku Bratislava.

Zdenko Šmida s ním sedel na konci poľa, v poslednom oblúku sa posunul za lídrov a na začiatku roviny si šikovne našiel priestor medzi Falcon Wingom a Leoderprofim, avšak nemecký Leoderprofi ho zatvoril, na čo doplatil Falcon Wing, ktorý po kolízii s Bribonom vypadol z rytmu a prišiel o dotované umiestnenie. Bribona Šmida vytiahol do druhej stopy a v posledných metroch strhol víťazstvo rozdielom krku na svoju stranu. Krátku hlavu a krk za Leoderprofim dobehli Noem a Fiery Wing, tabuľu s odstupom 2 3/4 dĺžky doplnil Cox Orion a dobeh uzavreli Lev a Falcon Wing.

Kolíziou sa zaoberala Dostihová komisia a dobeh prekvapivo nechala v platnosti, napriek tomu, že to bol priam učebnicový príklad ovplyvnenia výsledku, po ktorom mal byť nemecký hosť jednoznačne diskvalifikovaný. Výsledok však nemusí byť definitívny, pretože je tu možnosť odvolať sa, a ak by ju realizačný tím okolo Falcon Winga využil a uspel by, znamenalo by to posun Falcon Wingovho stajňového kolegu Fiery Winga na tretiu priečku.

Zdroj: turf.sk


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

3D filamenty 2023