hodova_zabava_sekule_2014

Zahrávanie hodov začína v piatok (5.9.) tanečnou hodovou zábavou hasičov od 20:00 hod. v kultúrnom dome. Do tanca i na počúvanie hrá kapela SAPA. Vstupné 2,- €.

Miestna organizácia Slovenského zväzu chovateľov v Sekuliach organizuje počas víkendu (6.-7.9.) Chovateľskú výstavu. Pre verejnosť bude výstava otvorená na dvore pri Kultúrnom dome v čase 9:00-19:00h. Pripravené je občerstvenie a bohatá tombola.

 

V sobotu (6.9.) sa o 14:00 hod. pohne od motorestu v doprovode hudby krojovaný sprievod do centra obce, kde budú slávnostne otvorené krojované hody. V kultúrnom programe vystúpi súbor Ždáničánek, Ždáničan, cimbalová hudba Ždánice, folklórny súbor SLZA z Borského Mikuláša. Nasledovať bude vítanie cezpoľných v krojoch z ČR a SR, sólo krojovaných a hodová tanečná zábava do 03,00 hod. Do tanca bude hrať kapela „Hovorané” z Moravy. Pripravené je bohaté občerstvenie.

Tanečná zábava je pripravená aj Harley-Caffe Sekule. Od 18:00h tu bude v sobotu (6.9.) hrať hudobná skupina Dalys.

V pondelok (8.9.) máme už tradičné tzv. „Naše hody” od 16:00 hod. kedy vystúpi hudobná skupina „Grimmovci” zo Senice. Dobrá hudba, ešte lepšia nálada a bohaté občerstvenie zavŕši tohtoročné hody v našej obci.

Podujatie Krojované hody spadá do projektu s názvom „Hľadanie spoločných koreňov a spoznávanie tradícií” v rámci programu Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007 – 2013 v spolupráci s obcami Ždánice a Kúty.

Zdroj: Obec Sekule


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

Lakovanie a Pieskovanie