centralny_prijem_nemocnica_malacky_foto_bskFoto: BSK

“Neustále zacyklená diskusia – bez riešenia. Pokiaľ sa na najbližšom zastupiteľstve BSK neprijme jasné riešenie, tak Ústavná pohotovostná služba v Malackách, podľa vyjadrenia vedenia nemocnice končí.” povedal pre Záhorí.sk Roman Maroš poslanec BSK zo Stupavy.

Poslanci BSK nedokážu jasne povedať či chcú zachovať pohotovosť v Malackách. Nemocničná a.s. ako prevádzkovateľ nemocnice žiada ročne dotáciu na prevádzku pohotovosti 580 tisíc eur. Rozhodnúť sa má na najbližšom zastupiteľstve 26.9. V prípade, že poslanci BSK neschvália dotáciu v plnej výške nemocnica do 10 dní zatvorí pohotovosť. Suma 580 tisíc eur vzišla z auditu, ktorý si nechal vypracovať kraj.

“Dôsledkom zastavenia poskytovania lekárskej pomoci UPS v Malackách počas týždňa v čase od 15:00 do 6:00 a taktiež všetky víkendy a sviatky, by znamenalo nápor na bratislavské nemocnice, ktoré už teraz kapacitne a personálne nezvládajú situáciu.” dodal Roman Maroš.

Nemocnica v Malackách poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť pre 80 000 obyvateľov spádového regiónu Záhorie. Bratislavský samosprávny kraj prenajíma od roku 2004 nemocnicu súkromnej spoločnosti Nemocničná, a.s.. Nehnuteľnosti, v ktorých súkromná spoločnosť zabezpečuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti sú výlučne majetkom BSK.

 


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú premnožené hlodavce, obce a mestá musia deratizovať

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Senici vyzval obce a…

BM: Ustekana sobota