Senicky_tyzden_dobrovolnictva_Europsky_tyzen_mobility_senica

Dobrovoľníci opäť zaplavia Senicu dobrou náladou, skutkami a radosťou počas 4. ročníka Senického týždňa dobrovoľníctva. Táto tradícia Senického týždňa dobrovoľníctva sa každoročne koná tretí septembrový týždeň pod taktovkou Informačného centra Europe Direct Senica.

Tentokrát sa spojí týždeň dobrovoľníctva s Európskym týždňom mobility, ktorého poslaním je podpora využívania alternatív motorového vozidla a eko dopravných prostriedkov. Od 16. do 22. septembra je v meste Senica naplánovaných množstvo aktivít, ktoré odštartuje tradičná akcia Dobrovoľníci deťom na ihrisku Luxor (16.9. o 15h). Mladí dobrovoľníci nezabúdajú ani na starších občanov zo Zariadenia sociálnych služieb, ktorým počas tohto týždňa pripravia malý výlet s prehliadkou mesta senickou MHD na vlakovú stanicu.

Aj teraz sa dobrovoľníkom môže pridať každý, kto má chuť urobiť niečo dobré pre seba a iných. Veľkou výzvou pre všetkých občanov mesta je akcia Do práce na bicykli (17.9.). Cieľom bude zapojiť do akcie čo najviac ľudí, ktorí na jeden deň odparkujú svoje auto a vyberú sa do práce na bicykloch. V tento deň sa na jeden deň uzatvorí parkovisko pri Mestskom úrade a vytvorí sa tu Eko zóna pre cyklistov, chodcov a deti. Čo všetko by mohlo byť namiesto parkoviska, keby bolo menej áut, ukážu dobrovoľníci.

Jazdiť MHD v Senici je nuda? V týždni dobrovoľníctva určite nebude. Okrem toho, že 19. septembra bude MHD v Senici pre všetkých úplne zadarmo, tak jazdiť bude aj špeciálny autobus, tzv. Facebus. „Nájdi svoju fotku, napíš odkaz na nástenku Facebusu, olajkuj a zabav sa jednoduchou jazdou na Facebuse len počas Senického týždňa dobrovoľníctva a Európskeho týždňa mobility,“ odkazujú organizátori z Europe direct Senica.

Vybrať sa na spanilú jazdu mestom môže každý. V rámci týždňa bude jedno poobedie vyhradené na tzv. Ekojazdu mestom (18.9. o 16h). Stačí si priniesť akýkoľvek eko dopravný prostriedok a vyráža sa na cesty – in line korčuliari, bicyklisti, kolobežkári, trojkolkári, skateboarďáci, longbordisti atd. Súčasťou Senického týždňa dobrovoľníctva býva spoločný tanec na námestí, ktorý bude aj teraz.

Týždeň od 16. do 22. septembra bude v Senici nabitý množstvom aktivít a mladými ľuďmi, ktorí sa rozhodli robiť dobrovoľníctvo. A pridať sa môže každý.

Ivona Klimentová

Ďalej: Po Senici v noci behajú a jazdia na kolách

 


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota