7. ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku začal skutočne veľkolepo – vypredanou sálou Kultúrního domečka! A nielen to, divácky záujem o romantickú komédiu Moja fešná slečna, ktorú režíroval Vlado Zetek, bol taký veľký, že organizátori museli pridať stoličky po bokoch sály, aby si ju mohli pozrieť všetci záujemcovia. Predstavenie si dokonca nenechal ujsť ani spisovateľ Jozef Banáš, ktorý mal v ten deň v Malackách besedy.

zejdeme_sa_na_hambalku_divadelny_festival_malacky_2014

O otvorenie celého festivalu sa postarali herec Alfréd Swan, spisovateľ Jozef Moravčík, primátor Jozef Ondrejka a režisér Vladimír Zetek. Po ich úvodných slovách sa už mohlo začať. O tom, že ochotnícke predstavenie zaujalo, svedčil divácky smiech i neutíchajúci potlesk na konci predstavenia. Ten patril aj Tereze Langerovej, ktorá sa postarala o krásne kostýmy a scénu celého predstavenia. Keďže bola táto šikovná výtvarníčka dlhodobejšie odcestovaná v Amerike, túto inscenáciu videla po prvýkrát, a tak sa jej Hambálkovci za jej prácu poďakovali veľkou kyticou ruží.

Čo nás ešte čaká
Nestihli ste predstavenie Divadla na hambálku? Nemusíte smútiť, pretože festival ponúka skutočne pestrú paletu predstavení profesionálnych súborov i ochotníkov. Môžete sa tešiť na Divadlo L+S, ktoré privedie do Malaciek dvojicu Magálová a Geišberg, príde aj Mestské divadlo Žilina, Túlavé divadlo s českým súborom Do houslí, Divadlo SemTamFór, Divadlo Ludus, Divadlo u zbrojnoša, Harry Teater a ochotníci z Divadla Vadidla Lozorno.

Súčasťou festivalu je aj bohatý sprievodný program – v sobotu 27. septembra od 9:00 do 15:00 sa vďaka Hambáljarmoku premení na chvíľu parkovisko a ulica pred kinom na originálne divadelné námestie plné stánkov a zábavy. Na programe je bubnová show kapely Tambores, cirkusové predstavenie Cirkus Kus, chodúľová atrakcia divadla Harry Teater, flašinet i koncert kapely Vrbovskí víťazi a Branuško Jobus. Vstup na celý Hambáljarmok je voľný.

Na festivale nebude núdza ani o ďalšie atrakcie – výstava slovenskej scénografky a kostýmovej výtvarníčky Evy Farkašovej, súťaž v improvizácii Improliga o veľký hambál, predstavenie recitátorských talentov Veršohranie, folkový koncert Mariána Geišberga i hambálkovská tancovačka v rytme kapely Wooders.

Kde zohnať lístky
Vstupenky na jednotlivé predstavenia, ako aj zvýhodnenú permanentku, si môžete zakúpiť v predpredaji na stránke www.kinomalacky.sk alebo v pokladni kina vždy počas jednej hodiny pred každým divadelným predstavením. Vstupenky na predstavenia v Spoločenskom dome si môžete zakúpiť v pokladni kina alebo vždy počas jednej hodiny pred konkrétnym predstavením v SD. Permanentka: 27 € (platí na všetky predstavenia a koncert, okrem predstavenia Divadla L+S).

Siedmy ročník Zejdeme sa na hambálku je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR, Pozagas a.s., Raiffeisen bank a AutoDay. Organizátorom je Mestské centrum kultúry v Malackách a Divadlo na hambálku.

Viac informácií o festivale: www.divadlonahambalku.sk

 


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 1,5 milióna eur na revitalizáciu lesoparku Hájek

V Skalici zrevitalizujú lesopark Hájek aj Mestská búdu. Zámer na tieto projekty…

BM: Ustekana sobota