Tri body takmer zostali doma, ale proti bol Sabol, keď v poslednej minúte vyrovnávajúcim gólom poslal zápas do predĺženia. V ňom všetko na svoje plecia zobral Jurák, keď puk zobral z vlastného pásma a dokázal ho pretlačiť za Andreaninov chrbát.

hokej_hc_dukla_senica

1. HOKEJOVÁ LIGA SR | 16. KOLO | SEZÓNA 2014/15
HC Dukla Senica – HC 46 Bradejov 3:2pp

Chlapci sa po zápase poďakovali Livke do nebíčka! Zajtra o pol tretej sa s ňou posledný krát rozlúčime na cintoríne v Senici! Ďakujeme Ti Livi za všetko čo si pre nás urobila a budeš nám všetkým chýbať! Úmprimnú sústrasť rodine praje celý tím HC DUKLA SENICA a aj vedenie klubu! R.I.P.

Komentár: Petra Beblavá, HC Dukla Senica
Do zápasu vstúpili oba tímy veľmi svižne. Od hostí ako od lídra tabuľky sa čakal rýchly hokej s množstvom šancí, no Bardejov pricestoval do Senice bez šestice zranených hráčov. Po zápase s Topoľčanmi sú zranení: Segľa, Hričina a Devečka, ktorí sa pridali k trojici dlhodobo zranených, ktorými sú: Gmitter, Mojdis, Polaček. Absencia toľkých hráčov bola znateľná. Už v prvých minútach však muselo byť všetkým jasné, že partia bude vyrovnaná. Seničania si tak isto ako aj hostia vytvárali sľubné šance. Prvýkrát sa sieť rozvlnila už v 12.minúte a radosť z gólu mali domáci. Vereš začal celú útočnú akciu, puk sa po odraze dostal k Danielovi, ktorý brankára prekonal. V 15.minúte mali výhodu o jedného hráča hostia, ale počas dvoch minút nedokázali prakticky ohroziť senickú bránu, naopak do šance sa dostal Kalináč, ale brankár Andreanin svoj tím podržal. Do konca prvej časti sme väčšiu šancu nevideli.

Do druhej tretiny vstúpili domáci s vedomím, že hrajú presilovku, ale využiť ju nedokázali. Do druhej tretiny vstúpili aktívnejšie hráči Bardejova, ktorý viac korčuľovali a dostávali sa veľmi často do zakončenia. Domáci hrali ako obarení a už to nebolo to isté družstvo ako v prvom dejstve. Domáci boli nepresní, strácali puky a spočiatku boli i zatlačení do svojej obrannej tretiny. V 31.minúte v hre štyroch na štyroch sa hráčom Bardejova podarilo vyrovnať na 1:1. Hrdinom bol Takáč, ktorý potrestal stratu puku domáceho tímu vo vlastnej tretine. Až tento moment nakopol senický tím, ktorý už v 32.minúte zvyšoval na 2:1. Do vedenia dostal svoj tím Lantoš. Lantoš bol očividne pri chuti a opäť to skúšal v 35.minúte lišiackym spôsobom spoza brány, ale jeho pokus mu nevyšiel. Do konca druhej dvadsaťminútovky sa už nič nezmenilo a hokejisti odchádzali do šatní za stavu 2:1.

V tretej tretine začali Bardejovčania nepríjemne „hrýzť“. Strelecké pokusy sme však videli na oboch stranách. Za hostí možno spomenúť Hrušku či G.Salijiho, za domácich Gulu, Penáka či Juríka. Obrovskú šancu na vyrovnanie mal v 50.minúte Hopkovič, no po jeho delovke zazvonila len žŕdka Peksovej svätyne. V poslednej desaťminútovke hostia už búšili do plných a senický gólman v bráne čaroval, čím si vyslúžil potlesk senických tribún. Aj domáci sa snažili ohroziť bránu hostí, ale Penák ani Gula nedokázali vsietiť tretí gól, ktorý by senických hráčov upokojil. V 59.minúte však už bolo vyrovnané. Po závare pred Peksom sa najlepšie zorientoval Sabol, ktorý poslal puk do siete a zariadil tak predĺženie.

V predĺžení sme videli vylúčenie najskôr v 62.minúte na strane hostí a o tridsať sekúnd i na domácej strane. V hre 3 na 3 však padol rozhodujúci gól, ktorý dal Jurák a zariadil tak pre domácich 2 body. Po zápase senickí hokejisti predviedli tradičnú ďakovačku, potom sa zoradili okolo stredového kruhu, dali si dole prilby i rukavice a ukázali smerom hore, čím venovali výhru priateľke a jednej zo sponzorov Lívii Kúbekovej, ktorá 28.10. navždy odišla. Seničania teda zdolali lídra tabuľky 3:2 po predĺžení a vydreli dva body.

P. Bystrica – Trnava 1:3
Prievidza – Michalovce 2:4
S. N. Ves – Slovensko U18 6:2
Senica – Bardejov 3:2pp
Topoľčany – Detva 5:4pp
L. Mikuláš – Prešov 5:2

HC Dukla Senica – HC Prešov 07
streda 05.11.2014 od 18:00 hod.

HC Dukla Senica – MHk 32 L. Mikuláš
piatok 07.11.2014 od 18:00 hod.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, onlajny.eu


.
Toto je čítané

Záchranársky vrtuľník zasahoval pri požiari auta v Studienke

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo v pondelok (29.4.) záchranársky vrtuľník…

BM Salon EV