Úvod zápasu patril domácim, ktorí nastúpili do zápasu aktívne a už v 2.minúte si vynútili presilovú hru. Tú však nevyužili. Ale na gól diváci dlho čakať nemuseli.

hokej_hc_dukla_senica

V 5.minúte prihrával Penák v strednom pásme Videlkovi, ktorý si nakorčuľoval do ľavého kruhu a odtiaľ prihral rozvlnil Patrickovi Brzobohatému, ktorý rozvlnil sieť Pútecovej brány. Brzobohatý si tak pripísal prvý gól za Senicu už v druhom zápase. V 7. minúte sa vylučovalo aj na strane domácich za veľa hráčov na ľadovej ploche, ale hostia túto školácku chybu nepotrestali. Hostia sa tlačili do zakončenia a ich snaha bola odmenená v 11. minúte, kedy spoza brány vykorčuľoval Radoslav Macík a šikovne poslal puk za Peksov chrbát. Hostia sa však z vyrovnávajúceho gólu netešili veľmi dlho. V 13.minúte obrovskú a nepochopiteľnú chybu brankára Púteca, ktorý za bránou zle rozohral a nestihol sa vrátiť medzi tri žrde potrestal Roman Jurák. V 15. minúte mali domáci výhodu o dvoch hráčov, ale žiadna zo striel neskončila v bráne. Do konca tretiny sa vylučovalo na strane domácich i na strane hostí, ale ani jedna z týchto dvoch početných výhod nebola zúžitkovaná. Po dvadsiatich minútach svietil na svetelnej tabuli stav 2:1.

V úvode druhej tretiny musel zasahovať Peksa, ktorého dvakrát preveril z ľavej strany Oravec. Seničania však nezaspali a taktiež útočili. V obrovskej šanci sa ocitol v 25. minúte Blaško, ktorý sa rútil na bránu hostí úplne sám, ale brankár Pútec sa natiahol, puk mu vypichol, a tak sa senický hráč nedokázal presadiť. V 28.minúte sa vylučovalo na strane hostí, kedy bol vylúčený Holiga, no v 29.minúte sa sily na ľade vyrovnali a na lavicu hanby putoval Šúrek, ktorý dostal menší trest za držanie. V hre štyria na štyroch boli aktívnejší domáci hráči, ale svoju hernú prevahu nevyužili. Stav sa menil až v 33.minúte,kedy Uhrík vystrelil na senickú bránu. Peksa tento puk len vyrazil a na dorážku čakal Martin Trochta, ktorý puk poslal do siete a vyrovnal tak na 2:2. Seničania sa nevzdávali a o pol minúty sa opäť ujímali vedenia. Jurák totiž perfektne prihral Michalovi Šúrkovi, ktorý sa s pukom nehral a strelo z prvej napol sieť brány hostí. V 40. minúte sa na senickom štadióne opäť ozvalo mohutné „gól“. Vereš totiž obkorčuľoval bránu hostí a presnou prihrávkou našiel na druhej strane úplne voľného Filipa Surovku, ktorý trafil voľnú časť Pútecovej svätyne. Do šatní sa tak tímy rozišli za stavu 4:2.

Od úvodných sekúnd bolo možné badať snahu hostí o zmenu nepriaznivého stavu a Peksa mal tak plné ruky práce. Od 42. minúty mali hostia 2 minúty výhodu o jedného hráča, keď na trestnú lavicu putoval Filip Surovka. Seničania zahrali presilovku dobre. Jedinú vážnu šancu na ohrozenie brány mal Školiak, ktorý pálil od modrej, ale mieril len tesne mimo. Seničania však neboli len tímom, ktorý by pasívne bránil a tiež si vytváral šance. K strele sa dostal Surovka či Videlka, ale ani jeden z nich 5. gól nevsietil. Nejako veľmi mrzieť ich to nemuselo, veď o dva presné zásahy viedli. V 53. minúte sa krátko po buly v obrannom pásme dostal k puku Videlka, ktorý sa po pravej strane rútil do útočného pásma. Keďže Jurák mu nestíhal, skúšal to sám, ale brankár si tyčku postrážil a puk vyrazil. K puku sa dostal Jurák, nahral opäť Videlkovi, ktorý spoza brány nahrával pred ňu voľnému Martinovi Kalináčovi, a ten s prehľadom vsietil 5. senický gól. V 54. minúte bol vylúčený na dve minúty Roháč za podrazenie. Rytieri sa takmer celé dve minúty udržali v útočnom pásme. Obrovskú šancu mal Loydl a v samom závere presilovky Kalináč, ale nedokázali ich využiť. Hostia sa v tretej tretine prakticky nedostali do vážnejšej šance. Po tretinách 2:1, 2:1 a 1:0 sa z troch bodov radovali senickí hráči i fanúšikovia, ktorí skvele fandili. Miláčik tribún Marek Peksa nesklamal a po ďakovačke nasledovala jeho vtipná bodka za víťazným zápasom.

HC Dukla Senica – MHk 32 L. Mikuláš 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Góly a asistencie: 5. Brzobohatý (Videlka, Penák), 13. Jurák (Kalináč, Šúrek), 33. Šúrek (Jurák, Kalináč), 40. Surovka (Vereš, Gula), 53. Kalináč (Videlka, Jurák) – 11. Macík (Bartík), 33. Trochta (Uhrík)
Diváci: 512
HC Dukla Senica: Peksa – Reissmuller, Gula, Janík, Loydl, Neumann, Perniš, Daniel, Fian – Jurák, Kalináč, Šúrek – Lantoš, Surovka, Mikolášek – Brzobohatý, Videlka, Penák – Vereš, Chomič, Blaško

Petra Beblavá


.
Toto je čítané

Mesto Senica oceňovalo osobnosti kultúry

Na základe nominácií verejnosti a kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií ocenili v Senici…

Trnavské rádio Tak akorát 2024