Branislav Grimm bol prekvapením komunálnych volieb v Senici. Získal 60,9 % hlasov a porazil tak doterajšieho primátora Ľubomíra Parízeka, ktorý po štyroch volebných obdobiach na radnici končí.

Foto: Revando Mexa, Senica.sk
Foto: Ravando Mexa, Senica.sk

Čo bolo kľúčové pre vašu výhru?
Kandidoval som na základe podnetov občanov, ktorí túžili po zmene v riadení mesta po 16 rokoch. Môj volebný program vychádzal z ich požiadaviek, zachytil všetky odvetvia života mesta, z reálnych podmienok, že bude i splnený. Volebná kampaň bola zameraná na priame stretnutia s voličmi, čo si občania vysoko vážili. Svoj veľký podiel iste zohrala i doterajšia práca v prospech mesta Senica na poli kultúry, školstva i poslaneckej práce.

Aké budú vaše prvé kroky v pozícii primátora?
Oboznámenie sa s chodom mestského úradu, jednotlivými oddeleniami, ekonomikou, pracovno právnymi – obchodnými a ostatnými zmluvami, legislatívou miestnej samosprávy, vytvorením orgánov miestnej samosprávy a prípravou rozpočtu na rok 2015.

Počítate so svojím predchodcom na riadiacej pozícii v meste?
Nie, lebo nekandidoval na poslanca mestského zastupiteľstva.

Aktualizované 27.11. o 20h
Primátor Senice Branislav Grimm na prvom stretnutí s poslancami, vo štvrtok (27.11.), okrem iného informoval, že bude mať dvoch zástupcov. Ján Hurban bude mať na starosť agendu doterajšieho zástupcu primátora a Martin Lidaj sa bude venovať eurofondom.

Najčítanejší regionálny spravodajský server Záhorí.sk prináša sériu rozhovorov s novými primátormi. 


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota