hc_dukla_senica_hokej

Do zápasu lepšie vstúpili domáci hokejisti, ktorí už v 15. sekunde preverili brankára hostí. Až v štvrtej minúte však prišla prvá vážnejšia akcia Senice, ale Daniel mieril tesne nad bránu. V siedmej minúte však zahrozili hostia, keď Žiak z pravej strany vystrašil Porubského, ktorý puk mieriaci do jeho svätyne vytlačil vyrážačkou mimo tri žrde. V 9. minúte sa opäť hostia dostali do vážnejšej šance, konkrétne to bol Žiak a Valent, ale Záhoráci mali šťastie, že puk len tesne minul pravú tyčku. Skóre otvárali v 10.minúte domáci, ktorí prešli do útočného pásma a Martin Kalináč spomedzi kruhov prekonal Adama Húska v bráne hostí. Slovensko U18 sa po inkasovanom góle prebralo a „zaplo“ vyššie obrátky, no Seničania i tak naďalej búšili do plných. Sledovali sme pekný hokej zo strany na stranu, výsledkom čoho bol druhý gól do siete hostí, ktorý vsietil po skrumáži Michal Romančík.

Cez prestávku bol pre divákov nachystaný sprievodný program, kedy si zápas medzi sebou zahrali malí senickí hokejisti. Bolo to milé spríjemnenie prestávky. Po krátkom zápase uvoľnili ľadovú plochu hlavným aktérom zápasu.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie domáci hráči. Aktivitu však v 23. minúte prehnal Janík, ktorý mieril na trestnú lavicu a hostia mali šancu na zníženie nepriaznivého stavu. Hostia počas dvoch minút asi dvakrát pohrozili, ale Porubského v bráne Senice neprekonali. V 27. minúte spálil stopercentnú delovku Mikolášek, ktorý z blízkosti neprekonal ležiaceho Húska a puk letel len vysoko nad bránu. V 31. minúte sa ozvalo slovo „gól“ tretí raz. Do listiny strelcov sa zapísal Jakub Loydl. Do konca druhej tretiny sme videli už len tvrdé súboje, vylúčenia a nepresné pokusy, no žiadny z nich nebol nejako nebezpečný. V 39.minúte dostal Mikolášek osobný trest za nešportové správanie.
V tretej tretine už tempo trocha upadlo, domáci sa nehrnulo bezhlavo dopredu a hostia napriek tomu, že potrebovali skórovať, tak sa tiež neponáhľali s rozohrávkami. Tretia tretina bola chudobná na vážnejšie šance na jednej či druhej strane. V 53.minúte sa však začali emócie na ľade stupňovať. Ako prvých museli od seba odtrhnúť Bondru s Mikéskom, ktorí si čosi vysvetľovali po boji o puk pri mantineli. V 55. minúte si Lichanec vyšliapol na Žiaka, čo sa nepáčilo Bodákovi, no rozhodca vylúčil len hráča Senice. O minútu neskôr to na ľade už horelo. Po prerušení hry si nervy na uzde neudržal Bondra, ktorý si vyšliapol na Vereša a začala sa hromadná bitka, do ktorej sa zapojili takmer všetci hráči, ktorí na ľadovej ploche vtedy boli. Výsledkom bolo, že traja hráči hostí (Danko, Bondra a Pokorný) dostali 5 minút + DKZ, na strane domácich dostali rovnaký trest aj Vereš a Mikéska a Penák dostal trest v hre. Sekundu pred koncom si ešte jednu bitku dohodli v rohu klziska Daniel a Vadovič, ktorú prehral slovenský reprezentant do 18 rokov. Danielovi aspoň stačil vyzliecť dres. Nešportové správanie hostí sa odzrkadlilo aj v nepodaní si rúk so senickými hráčmi.

Senica zvládla povinný zápas. Mladíci bojovali ako levíčatá, no ich výkon zatienila nervozita a ukážka nešportového správania na konci zápasu. Tri body tak po tretinách 2:0, 1:0 a 0:0 zostávajú na Záhorí.

HC DUKLA SENICA – SLOVENSKO “18” 3:0 (2:0,1:0,0:0)
Góly a asistencie: 10. Kalináč (Jurák, Lichanec), 18. Romančík (Mikolášek, Kalináč), 31. Loydl (Romančík, Janík)
HC Dukla Senica: Porubský – Daniel – Gula, Lichanec – Loydl, Mikolášek – Zábojník, Penák – Fian, Blaško – Reissmuller, Kalináč, Jurák – Janík, Surovka, Romančík – Všetečka, Videlka, Brzobohatý – Mikéska, Vereš
Slovensko U18: Húska – Vadovič, Sloboda – Danko, Bondra – Trška, Struška – Krempaský, Lunter – Hatala, Sádecký, Pataky – Pokorný, Valent, Buček – Bodák, Andrisík, Žiak – Jendroľ, Ondrušek, Trnka

Petra Beblavá


.
Toto je čítané

Štartujeme SIAF 2024: 120 dní do začiatku najväčšej leteckej udalosti roka 

Odrátavanie začína! Do štartu 14. ročníka Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 na…

3D filamenty 2023