Do zápasu vstúpili oba celky dosť opatrne. Prvý strelecký pokus diváci videli až v druhej minúte, keď hráč Detvy Zigo preveril Peksu.

hokej_senica_detva_foto_senicaplus
Foto: Marek Štítny

Domáci mali šťastie, že puk len tesne minul bránu. Pokusy domácich boli skôr také propagačné a so všetkými si Košarišťan v bráne hostí poradil. V šiestej minúte mali Rytieri možnosť otvoriť skóre zápasu, keď dostali možnosť hrať presilovú hru. Tú však nevyužili a ani výraznejšie bránu neohrozili. V druhej desaťminútovke prvej tretiny boli aktívnejší hráči hostí a vypracovali si aj niekoľko sľubných šancí. Najväčšiu mal asi v pätnástej minúte Parkhouse, ale Seničanov podržal brankár Marek Peksa. V šestnástej minúte sa po krásnej individuálnej akcii na zadnom mantineli dostal do zakončenia Videlka, ale aj po tomto pokuse si Košarišťan udržal čisté konto. Do samostatného nájazdu sa o minútu neskôr dostal Zorvan, no jediné, čo sa dostalo za Peksov chrbát bola rukavica hráča Detvy. Po dvadsiatich minútach sa tak tímy rozišli do šatní za stavu 0:0.

Do druhej tretiny vstúpili tímy oveľa aktívnejšie ako do tej prvej. Hneď v úvode sa k nebezpečnej dorážke dostal kapitán Detvy – Branislav Srnka, ale Peksa výborne zasiahol. Zahanbiť sa nenechali ani domáci a postupne ohrozili Košarišťana Jurák, Kalináč aj Mikolášek, ale brankár zatiahol na bráne roletu a puk do nej skrátka nepustil. Obaja brankári čarovali a predvádzali famózne zákroky. V tejto dvadsaťminútovke sa na ľade stupňovali emócie a niektorí hráči si niečo dôrazne vysvetľovali, ale k vážnejšej konfrontácii nedošlo a rozhodca nemusel vylučovať. Prvého gólu sa diváci dočkali až v poslednej minúte, keď skóre otvoril JAKUB ŽILKA, ktorý stál osamotený pred bránou Senice. Okamžite po prihrávke poslal puk do siete. Peksa sa totiž nestiho presunúť. Šestnásť sekúnd pred koncom však domáci vyrovnali zásluhou DAVIDA VIDELKU. Tímy sa tak do šatní opäť rozchádzali za nerozhodného stavu, ale tento raz to už bolo 1:1.

Tretia tretina začala zhurta, ale prvá päťminútovka bola v réžii domáceho celku, ktorý niekoľkokrát preveril Košarišťanove reflexy. V 48. minúte diváci videli prvý nebezpečnejší zákrok, ktorý na vlastnej koži okúsil Vereš. Ten po zákroku padol na ľad držiac si tvár. Rozhodca vylúčil Hataša na 2 + 10 minút. Domáci odpovedali najlepším možným spôsobom, a to gólom. Autorom bol kapitán MARIÁN REISSMULLER. Asi dve minúty bol líder tabuľky z Detvy gólom zaskočený, no potom sa spamätali a opäť začali hrať svoju hru a snažili sa o prekonanie senického gólmana. Domáci však nezaspali na vavrínoch a taktiež vyslali na bránu niekoľko striel. Už-už to vyzeralo, že sa domáci budú radovať z troch bodov, keď im 23 sekúnd pred koncom prekazil radosť JAKUB ŽILKA, ktorý dal svoj druhý gól v zápase.
Nasledovalo teda päťminútové predĺženie. V ňom sme však gól nevideli a nasledovali samostatné nájazdy. Prvý pokus patril hráčom hostí. Predajniansky Peksu neprekonal. Na rad prišli domáci. Na nájazd išiel Brzobohatý, ktorý poslal puk za chrbát brankára hostí. Ako druhý v poradí za Detvu šiel dvojgólový strelec Žilka, ktorému Peksa puk vypichol. Kalináč bol ďalší z radov Seničanov, ale nedokázal oklamať brankára, ktorý ho perfektne vychytal. Ťarcha ležala na pleciach Fekiača. Ale aj toho Peksa vychytal a domáci sa radovali z víťazstva nad lídrom tabuľky.
Po zápase nasledovala tradičná ďakovačka a vystúpenie v podaní domáceho gólmana, ktorý si zaposiloval s bránkou za potlesku publika.

HC DUKLA SENICA – HC 07 DETVA 3:2sn (0:0,1:1,1:1-0:0,1:0)
40. Videlka (Penák, Vereš), 49. Reissmuller (Lichanec, Gula), rozh. náj. Brzobohatý – 40. Žilka (Parkhouse, Srnka), 60. Žilka (Srnka)
Peksa – Reissmuller (C), Gula, Janík, Loydl, Všetečka, Mikéska, Zábojník, Fian – Jurák, Kalináč, Lichanec – Romančík, Surovka, Mikolášek – Brzobohatý, Vereš, Penák – Daniel, Videlka, Blaško

Petra Beblavá


.
Toto je čítané

Cez víkend bude opäť uzatvorený tunel Sitina

Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude počas…

BM: Ustekana sobota