Vzhľadom na to, že sa v posledných dueloch ani jednému z tímov nedarilo, oba tímy chceli vyhrať.

hokej_senica_detva_foto_senicaplus
Foto: Marek Štítny

Od úvodných sekúnd boli o niečo aktívnejší Seničania, no s aktivitou to v prvej minúte prehnal Kalináč a mieril na trestnú lavicu. Počas presilovky si však hostia nevytvorili žiadnu väčšiu príležitosť a domáci tak ustáli 1.oslabenie. Prvý gól na štadióne diváci videli v 7.minúte, kedy sa presadil Videlka. O 2 minúty sa fanúšikovia tešili opäť, keď druhý gól do siete hostí vsietil Kalináč. Domáci boli aktívnejší, hostia zostali dvomi rýchlymi gólmi obarení a ťažko sa dostávali do útočného pásma a zväčša strieľali zo stredného pásma, ale Peksa tieto puky s pokojom likvidoval. Po prvej tretine bol stav 2:0.
V druhej dvadsaťminútovke bol obraz hry podobný. V 25.minúte sa počas presilovky presadil Kalináč a už bolo 3:0. Domáci sa hokejom bavili a chceli navýšiť svoje vedenie. V 29. minúte sa však vyznamenal Pravda, ktorý zneškodnil viac striel a napokon zaľahol puk. V 30.minúte sa v úniku šmykol Lantoš a nestihol tak zakončiť. Na konci 30.minúty zazvonila po Jurákovej strele len žŕdka a následný protiútok musel zneškodňovať Peksa vykorčuľovaním z brány, no v 32. minúte sa k puku dostal Penák a pridal už 4.gól do siete Topoľčian. O minútu neskôr sa do nájazdu po krásnom vysunutí dostal Mikolášek, ale Pravda ho vychytal. Napriek tomu, že Seničania viedli o 4 góly, neustále sa tlačili dopredu a hostí príliš do šancí nepúšťali. Dôkazom toho bol 5.gól v Pravdovej sieti, ktorý pridal v 36. minúte Videlka. V 38. minúte ukázal hokejový um Kalináč, ktorý figliarsky spred brány prihral voľnému Jurákovi, ale Pravda stihol tento puk zlikvidovať. V ojedinelej šanci sa minútu a pol pred koncom druhej tretiny ocitol Guričan, ktorý pálil od modrej, ale Peksa puk vyrazil na ochrannú sieť. Do konca druhého dejstva ostávala 1 minúta a 17 sekúnd, keď sa senický štadión radoval opäť. Divákov gólom potešil Mikolášek, ktorému od zadného mantinelu prihrával Všetečka. Po dvoch tretinách sa tímy rozchádzali do šatní za stavu 6:0.
Aj do poslednej tretiny vstúpili aktívnejšie domáci, no po minúte bol vylúčený Kalináč a o chvíľu na to aj Vereš. Domácim sa dokonca podarilo dostať do nájazdu, no keďže bol Jurák pri tomto nájazde hákovaný, nasledovalo trestné strieľanie, ktoré ukážkovo premenil a na tabuli už svietilo pre Topoľčany hrozivých 7:0! Počas presilovky síce hostia obstreľovali Peksovu bránu, ale gól sa im vsietiť nepodarilo. Ani „sedmička“ na konte domácich neznamenala poľavenie v ofenzíve a k dispozícii dokonca mali aj 4-minútovú presilovku po vylúčení Kopeckého a o chvíľu na to bol vylúčený i gólman hostí a Seničania si tak zahrali presilovku 5 na 3. Presilovku 5 na 3 využili a hattrick tak zaznamenal Videlka. V hre 5 na 4 gól nepadol. V tomto dejstve mali hostia v hre 5 na 5 problém s prienikom do útočného pásma, takže Peksa sa v bráne isto nudil. Pár striel na neho letelo, ale všetky boli zo stredného pásma a dali by sa označiť ako „propagačné“. Necelé 4 minúty pred koncom tretiny bol vylúčený Kopecký a keďže išlo o jeho tretí faul hokejkou, stretnutie sa pre neho skončilo. V závere bol vylúčený ešte domáci obranca Fian a hostia mali k dispozícii presilovku o jedného muža, ale čestný zásah sa im dať nepodarilo a Peksa si tak pripísal na svoje konto nulu.
Po zápase nasledovala ďakovačka a tradičné vtipné vystúpenie brankára Peksu.

HC Dukla Senica – HC Topoľčany 8:0 (2:0, 4:0, 2:0)
Góly a asistencie: 7. Videlka (Romančík, Gula), 9. Kalináč (Reissmuller, Loydl), 25. Kalináč (Jurák, Mikéska), 32. Jurák (Penák, Kalináč), 36. Videlka (Vereš, Romančík), 39. Mikolášek (Všetečka, Fian), 43. Jurák, 49. Videlka (Loydl, Romančík)
HC Dukla Senica: Peksa – Reissmuller, Loydl, Janík, Gula, Všetečka, Fian, Zábojník, Mikéska – Jurák, Kalináč, Penák – Romančík, Vereš, Videlka – Lantoš, Surovka, Mikolášek- Daniel, Brzobohatý

Petra Beblavá


.
Toto je čítané

Turistický pochod Hasprúnska 10, 20, 23, 50

Pre milovníkov turistiky máme tipy na populárne podujatia Hasprúnska 10, 20, 23,…

3D filamenty 2023