Od prvých sekúnd mohli diváci vidieť vyrovnaný zápas i keď papierovým favoritom boli Seničania. Prvú vážnejšiu situáciu bolo vidieť v druhej minúte, keď z medzikružia pálil Vereš, ale jeho pokus bol stečovaný a mieril nad bránu.

Ilustračné foto: Marek Štítny
Ilustračné foto: Marek Štítny

Na druhej strene v štvrtej minúte rozozvučal Koleda tyčku Peksovej brány. V ôsmej minúte sa prvý raz vylučovalo, keď si na trestnú lavicu šiel sadnúť hráč hostí – Ižvolt. Domáci však presilovku nevyužili. V jedenástej minúte Kompasovi puk vypadol, no on si myslel, že ho má v lapačke, ale Seničania nedokázali zareagovať včas a brankár napokon puk pokryl. Seničania sa tlačili do zakončenia, ale pokusy Surovku, Penáka i Kalináča brankár hostí zlikvidoval. V sedemnástej minúte sa vylučovalo opäť a opäť na strane hostí. Na lavicu hanby mieril za seknutie Kudlej. Aj táto presilovka však zostala nevyužitá. V záverečnej minúte pohrozil ešte Kudlej, ale tesne minul Peksovu svätyňu. Po dvadsiatich minútach bol tak stav 0:0.

Úvod druhej tretiny bol vyrovnaný. V 26. minúte sa prvý raz vylučovalo na strane domácich – Loydl dostal menší trest za nedovolené bránenie v hre. V 28. minúte padol otvárací gól zápasu, ktorý vsietil Jurák po Kalináčovej prihrávke. Domáci boli po góle aktívnejší. V 31. minúte diváci videli nepríjemný zákrok na Kalináča. Za tento zákrok dostal Zlocha trest 5 minút plus do konca zápasu. A Seničania tento trest využili ako len najlepšie vedeli. Počas piatich minút vsietili 3 góly. Postupne sa presadili Janík, Romančík a v hre 5 na 3 ešte aj Surovka. Po štvrtok góle mieril pod sprchy Trenčan, ktorého rozhodca vylúčil. Po dvoch tretinách bol stav 4:0 a napäté emócie sa očakávali aj v 3.tretine.
Už od úvodných sekúnd tretieho dejstva mal brankár Kompas plné ruky práce. V42. minúte si presný zásah na svoje konto pripísal Vereš. V 46. minúte mieril na trestnú lavicu domáci Fian, ale hostia nedokázali jeho previnenie proti pravidlám využiť. Domáci si po odpykaní oslabovky vyvinuli poriadny tlak a z toho vzišli dva nedovolené zákroky hostí v krátkej dobe. Seničania dokázali presilovku 5 na 3 využiť – v 53. minúte sa presadil Mikolášek a o minútu neskôr aj Jurák. V 56. minúte predčasne skončil zápas pre hráča hostí Filla, ktorému dal rozhodca osobný trest a ešte dostali aj menší trest za veľa hráčov na ľade. Aj túto hru v početnej prevahe dokázali Záhoráci využiť. O 8. presný zásah sa postaral Janík. Chvíľu na to bol opäť vylúčený Fian a hostia mali šancu na vsietenie presného zásahu. Počas presilovky Ižvolt avizoval, že dostal zásah hokejkou, ale rozhodca si to nevšimol a Ižvoltovi sa to nepáčilo a rozhodcovi to vysvetľoval. Zrejme povedal niečo, čo nemal, keďže ho rozhodca po jeho „preslove“ vylúčil a bol to ďalší hráč, ktorý mieril predčasne pod sprchy. V poslednej minúte bol ešte vylúčený hráč hostí Šedivý za seknutie, ale gól už nepadol.
Seničania si prirátali do tabuľky tri body a Marek Peksa opäť čisté konto.

HC Dukla Senica – HK 95 Považská Bystrica 8:0 (0:0, 4:0, 4:0)
Góly a asistencie: 28. Jurák (Kalináč, Gula), 32. Janík (Surovka, Romančík), 34. Romančík (Surovka, Videlka), 36. Surovka (Všetečka, Loydl), 42. Vereš (Lantoš, Videlka), 53. Mikolášek (Lantoš, Romančík), 54. Jurák (Kalináč, Gula), 57. Janík (Surovka, Vereš)

HC Dukla Senica: Peksa – Reissmuller (C), Loydl, Janík, Gula, Všetečka, Fian, Zábojník – Jurák, Kalináč, Penák – Lantoš, Vereš, Videlka – Romančík, Surovka, Mikolášek – Daniel, Brzobohatý

Diváci: 390

Petra Beblavá


.
Toto je čítané

Futbal: Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica

Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica. Zápas s Trenčínom…

3D filamenty 2023