Odborári na Mestkom úrade v Malackách odmietli podpísať dodatok k pracovnému poriadku. Primátor Juraj Říha chce základný pravovný čas zamestnancov predĺžiť zo 14.00 h na 15.30 h a v stredu do 17.00 h.

Foto: Google Mapy
Foto: Google Mapy

Na zamietnutie posunutie pracovného času reagoval primátor na svojom facebookovom profile, “Fajn, nechápem, ale rešpektujem hoci som nemilo prekvapený. Pýtal som sa teda opakovane, pre koho tu sme? Pracujeme vo verejnom záujme alebo sme v súkromnej sfére? Myslím si, že vo verejnom záujme je občan náš klient.

“A ak mi tu na úrade úradník kávičkuje od šiestej hodiny ráno a pol tretej popoludní tu nie ani noha, takého úradníka tu ani nepotrebujem.” dodal primátor Říha, ktorý po odmietavom stanovisku odborárov avizoval zvýšenie kontroly plnenia úloh zamestnancov. Odborári ešte môžu zmeniť svoje stanovisko a ukázať, že sú tu pre občanov. Čaká ich kolektívne vyjednávanie za kolektívnu zmluvu.

Návrh dodatku k pracovnemu poriadku Mestského úradu v Malackách
Návrh dodatku k pracovnému poriadku Mestského úradu v Malackách

Mestský úrad v Malackách čaká reorganizácia s cieľom zefektívniť jeho činnosť, znížiť prevádzkové náklady a zabezpečiť proces elektronizácie v prospech občanov. Reorganizáciu dostala na starosť nová prednostka Ľubica Čikošová, ktorá sa svoje funkcie ujala 24. februára.

Nový pracovný čas sa netýka klientského centra, ktoré má už teraz úradné hodiny od 8:00 do 15:30, v stredu do 17:00 a v piatok do 13:00h.

So zástupcami odborov sa nám do uzávierky článku nepodarilo skontaktovať.


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

3D filamenty 2023