Zhrnuté a podčiarknuté je pravdou, že viac ako po roku dostali boxeri BC RTJ na “výprask”! Zo štyroch boxerov len jedna výhra. Situáciu tento krát pred totálnym debaklom zachránila boxerka, Kristina Rážová.

Manuel Šomorjai BC RTJ v modrom

V rodovej kategórii starších dorasteniek v hmotnosti do 60 kg štartovala Kristína Rážová BC RTJ, ktorá sa stretla s boxerkou BC Guerero Nitra Máriou Hippovou. Kristína svoj piaty duel vyhrala 3:0 na body. Nitrianka bola dva krát počítaná pričom Malačanke na dosiahnutie víťazstva stačil len ľavý direkt.
Marian Ružička, BC RTJ vo vekovej kategórii starších žiakov v hmotnosti do 60 kg sa stretol s Malačanom z oddielu ABC Malacky Kristiánom Gajarom. Maroš duel prehral 3:0 na body, no bojoval a kožu lacno nepustil. Tréneri Reisenauerovci boli spokojní s jeho bojovnosťou a myslia si, že takýmto bojovným výkonom a hlavne psychickou vyrovnanosťou v ringu by sa mohol opäť zaradiť medzi najbojovnejších chlapcov vo svojej vekovej kategórii.

Manuel Šomorjai BC RTJ vo vekovej kategórii mladších dorastencov v hmotnosti do 57 kg sa stretol s boxerom z BC Trnava, Nikolasom Lévaiom. Boxer BC RTJ prehral 3:0 na body. Manuelov vo svojom ešte len treťom duely ukázal nebojácnosť a tvrdosť svojich úderov. O niečo viac čistých zásahov mal však Trnavák. Manuelovi chýba ringová skúsenosť, ktorú pri takýchto dueloch čoskoro nadobudne. Jeho čas ešte príde!
Apropo jeho súper mal už 8 zápasov čo trénerom BC RTJ pri losovaní zatajili. Bolo im povedané, že je začiatočník, ako ich boxer s jedným zápasom. Aj to sú skúsenosti pre nováčika z BC RTJ.

Jaro Hanusek, BC RTJ vo vekovej kategórii starších dorastencov v hmotnosti do 64 kg nastúpil proti Maďarskému boxerovi, Mártonovi Vörösovi z BC Tata. Jaro duel prehral verdiktom 2:1 na body. Duel bol vedený vo veľmi vysokom tempe celé tri kolá, pričom v zápase bol dominantnejší Malačan. Jaro Hanúsek vytváral tlak celý zápas a udával tempo zápasu. Chybou bolo, že sa uchýlil k silového boxu a súpera chcel predčasne vyprevadiť z ringu čo sa nepodarilo. Maďarský reprezentant bol technický vyspelý a Hanúseka zasahoval prevažne z ústupu.
Jeho tréneri sú presvedčení, že pre výkonnostný rast ich boxera sú takéto zápasy potrebné. Myslia si, že verdikt 2:1 na body mal byť opačný, pretože takéto zápasy sa doma vyhrávajú.

Zľava Ali Reisenauer, manuel Šomorjai, Jaro Hanúsek, Maroš Ružička, Kristína Rážová.JPG

Ali a Robo Reisenauerovci, treneri


.
Toto je čítané

Malackí mestskí policajti zachránili defibrilátorom život

Mestská polícia v Malackách v piatok 26. apríla prijala oznam zo záchrannej…

BM Salon EV