Predchádzajúca sezóna bola taktiež pre Jakuba veľmi úspešná. V minulom roku sa zúčastnil na súťažiach Motoshop Žubor Cup a Slovenský pohár v motokrose, zložený z 10 pretekov, ktorý sa rozdelil na Regionálny pohár v motokrose Západ a Regionálny pohár v motokrose Východ.

jakub_leskovsky_motokros_gbely

V sezóne absolvoval dovedna 17 pretekov a z toho sa 16 krát umiestnil na stupni víťazov. Začiatok sezóny v Senici a Gbeloch poznačilo nepriaznivé počasie, ale aj napriek tomu na oboch pretekoch získal prvé miesto. Nepríjemným zážitkom bol pretek v Lovčici, kde sa mu už počas prvého tréningu pokazil motor a preteku sa nemohol zúčastniť.

Pohár za prvé miesto v kategórii MX 85 (veková kat. 12. – 16. rokov) si slávnostne prevzal na treťom ročníku Motoshop Žubor plesu, ktorý sa konal v decembri. Na oboch regionálnych pohároch obsadil druhé miesto.

motokros_jakub_leskovsky

Samotný Jakubov úspech je o to pozoruhodnejší tým, že nie je a doposiaľ nebol členom žiadneho motokrosového klubu, nemá odborného trénera a celú jeho prípravu zabezpečuje len jeho otec. Veríme, že aj naďalej sa mu bude na trati dariť a v zdraví absolvuje celú nadchádzajúcu sezónu.

Jana Zaicová


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú najžiadanejší montážni pracovníci

Ku koncu marca 2024 bolo v okrese Senica evidovaných 1753 a v…

3D filamenty 2023