Mužstvo ako nováčik súťaže obsadilo konečné 8. mieste z celkového počtu 9 mužstiev, čo je pre nás sklamaním a nenaplnením predsezónneho cieľa. Treba sa ale pozrieť na viaceré aspekty, ktoré k tomu viedli.

futsal_malacky_1-SFC-Canaria-team

Tým prvým bola príprava mužstva na sezónu, ktorá nezačala v dostatočnom predstihu, čím ostal len krátky čas na tréningový proces. Počas uskutočnených tréningových jednotiek v prípravnom období i počas sezóny sme sa však snažili spraviť maximum. Druhým aspektom bolo, že sme podcenili súťaž akou bezpochyby Openliga je. Čo by v Bratislave stačilo na lepšie umiestnenie tu určite nie. Teraz to už vieme a je len na realizačnom tíme a na hráčoch ako sa k tomu postavia. Ďalším aspektom, ktorý zavážil, bolo novo tvoriace sa mladé mužstvo. Množstvo hráčov sa stretlo len s regionálnymi súťažami na úrovni okresu, nemali skúsenosti so súťažou typu Openliga, čo sa vo viacerých zápasoch prejavilo. Dosť často sme prehrali len o gól či o dva a aj tie sme inkasovali v záveroch stretnutia, čím sa len potvrdzujú slová o mladom mužstve plnom neskúsených hráčov. V niektorých momentoch nám však chýbalo aj povestné šťastie a mohlo byť na našom konte viacej bodov. Stretávali sme sa s mužstvami, ktoré boli nabité hráčskymi individualitami, čo veľa krát rozhodlo zápas. V našom tíme bolo menej vodcovských osobností ako tomu bolo po minulé roky a niektorí hráči, od ktorých sa čakalo, že potiahnu v dôležitých chvíľach, zaostali za očakávaním. Kolektív herne vybuchol len v troch stretnutiach, v ktorých sme sa predstavili vo veľmi zlom svetle. Pracovali sme s chalanmi, ktorí odohrali celú sezónu v rovnakom zložení, s výnimkou posledných dvoch stretnutí, kedy zaskočili iný hráči, ktorým pre zmenu chýbala tréningová prax.

K pohybu prišlo aj na funkcionárskych miestach. Prvé tri zápasy sezóny som mužstvo viedol ako tréner ja, potom ho pre moju zaneprázdnenosť po dohode prebral tandem Pavol Michalovič (hrajúci tréner) a Lukáš Višváder. Výraznou posilou pre klub bol príchod Adama Dvorana, ktorý zastáva pozíciu ISSF manažéra a jeho rukopis je už cítiť. Novou tvárou je i Lukáš Višváder, ktorý popri práci asistenta trénera pracoval resp. sa staral i o marketing nášho klubu.
Máme pred sebou veľa práce počas prípravného obdobia na ďalší ročník futsalovej Openligy, v ktorom by sme určite nechceli chýbať. Dúfame, že sa nám podarí vybudovať schopné mužstvo, ktoré bude konkurovať najlepším a biť sa o popredné miesta. Hráči si však musia uvedomiť, že bez zodpovedného prístupu k tréningom a zápasom sa futsal na tak vysokej úrovni hrať nedá. Openliga im dáva možnosť prezentovať seba, svoje mesto i región. Všetko bude samozrejme záležať i od toho, ako budú funkcionári klubu úspešní pri nadväzovaní spolupráce so sponzormi a partnermi, pomocou ktorých bude možné opäť zastrešiť tak náročnú súťaž. Pri našom úsilí o zmysluplný rozvoj tohto športu zisťujeme, ako dôležité je mať na svojej strane podporu mesta Malacky, bez ktorej sa nezaobídeme.
Chcem sa ako prezident klubu poďakovať celému realizačnému tímu, hráčskemu kolektívu, a ľuďom, ktorí pracovali na organizácii domácich zápasov- menovite: hlásateľ J. Gelinger, zvukár O. Procházka, rozhodca pri stolíku L. Havlík, fotograf L. Krajčír a chlapci od SBS. Poďakovanie patrí samozrejme i našim najvernejším fanúšikom, ktorí si našli cestu do ŠH Malina na naše domáce zápasy a po celý čas sme mali ich podporu. Veríme, že im v budúcnosti dokážeme spraviť viacej futsalovej radosti.

Pavol Fehér, prezident klubu


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

Lakovanie a Pieskovanie