Pozastavené práce v rámci rekonštrukcie komínov a strechy Malackého kaštieľa budú pokračovať. Vedeniu mesta Malacky sa po náročných rokovaniach podarilo uzatvoriť dôležitú dohodu s dodávateľom prác.

palffyovsky-kastiel-malacky

Pracovníci zhotoviteľskej firmy prerušili práce ešte v decembri minulého roka z dôvodu potreby dofinancovania prác navyše, ktoré boli vzhľadom na reálny stav kaštieľa nutné.

„Pri nástupe do funkcie som prevzal kaštieľ s prerušenými prácami. Mesto dobehli podcenené prípravy rekonštrukcie v minulosti, preto ma teší, že sme po zložitých rokovaniach dosiahli dohodu. Síce sme museli urobiť vzájomné ústupky, ale boli potrebné, ak sme chceli predísť hroziacemu zastaveniu diela či súdnym sporom,“ hovorí primátor Malaciek Juraj Říha.

„Musíme upraviť projektovú dokumentáciu, čím sa trochu zbrzdia naše plány s kaštieľom, ale prvoradé je pre mňa odovzdať Malačanom staticky bezpečnú strechu a nádvorie,“ povedal primátor Malaciek. V uplynulých dňoch už mesto zabezpečilo odstránenie dvoch komínov, ktorých technický stav bol tak zlý, že hrozilo ich zrútenie a tiež poškodenie kaštieľa.

Natália Slobodová


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

3D filamenty 2023