„Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí vraciame do centra mesta obľúbenú prehliadku veteránov a pripravili sme pre deti aj bohatý sprievodný program,“ hovorí primátor mesta J. Říha. Darček v podobe tejto obľúbenej akcie, ktorý dostávajú všetky deti od mesta zadarmo, usporiadajú aj mestské organizácie – CVČ, MCK, ZUŠ, MŠ v spolupráci s AMK VETERÁN Malacky.

Hlavnou a najväčšou zmenou je miesto konania. Tento raz sa akcia s novým názvom Deň detí a Veterán rallye uskutoční priamo v centre mesta pri Inkubátore a Spoločenskom dome MCK. Hviezdoslavova ulica bude uzatvorená po Ul. F. Kostku. Po Bernolákovej ulici nebude možný prejazd na Hviezdoslavovu ulicu. Tribúna a hlavný program budú situované na trávnatej ploche pri Inkubátore. Hlavné parkovisko na Mierovom námestí bude taktiež uzatvorené.

V programe vystúpi Dychová hudba Malačané, Divadlo Žihadlo s predstavením Cirkus Pepele, deti z centra voľného času a žiaci základnej umeleckej školy. Deťom i rodičom chvíľky spríjemnia speváci Matej Fischer, Gabika Peťková a Zuzana Pucherová Alenová. Pri príležitosti 20. výročia Veterán rallye zavítajú do Malaciek aj historické vozidlá. Deti a ich rodičia si budú môcť prezrieť asi 150 veteránov. Okrem toho budú pripravené mnohé súťaže, atrakcie na skákanie, maľovanie na tvár, vytváranie rozprávkového sveta, kolobežkovanie, maľovanie na chodníky, výtvarn. dielničky a mnohé ďalšie aktivity.

Natália Slobodová
redaktorka mestských médií v Malackách


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota