Jeho prípadné okamžité otvorenie pre vozidlá komplikujú vysoké finančné náklady, potrebné na úpravu priecestia tak, aby spĺňalo bezpečnostné štandardy.

Foto: Lukáš Kadera, Záhorí.sk
Foto: Lukáš Kadera, Záhorí.sk

Po tom, čo Bratislavský samosprávny kraj začal rekonštruovať nadjazd v Malackách, je však alternatívna obchádzková trasa nevyhnutná. Primátor preto listom požiadal vedenie ŽSR o pomoc pri sprejazdnení spomínaného železničného priecestia. „Nášmu mestu by veľmi pomohlo otvorenie nového železničného priecestia na ulici Kollárova, ktoré by mohlo odľahčiť dopravu z jednej časti Malaciek,“ uvádza v liste vedeniu Železníc SR primátor Malaciek. Ak by nebolo možné trvalé otvorenie tohto priecestia, primátor žiada aspoň o jeho dočasné otvorenie pre osobné autá do 31. decembra 2015.

Mesto medzitým operatívne reaguje na situáciu v súvislosti s rekonštrukciou nadjazdu. S cieľom zlepšiť plynulosť dopravy sa na obchádzkovej trase po uliciach Pezinská a Radlinského už prijalo niekoľko rozhodnutí: zmenila sa časová frekvencia mobilných semaforov, zaviedol sa víkendový a nočný režim svetelnej signalizácie a na Radlinského v smere do centra pribudol ľavý odbočovací pruh do ulice Ľ. Zúbka.

Natália Slobodová


.
Toto je čítané

Aktualizovaný cestovný poriadok vráti vlaky na trati Kúty – Šaštín Stráže

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že od soboty 4. mája bude plnohodnotne…

Trnavské rádio Tak akorát 2024