Celodenné podujatie Challenge day sprevádzalo veľa noviniek a zaujímavých športov, ktoré lákali všetkých športových nadšencov. Do 2. ročníka sa zapojilo celkovo 1600 účastníkov.

challenge_day_senica_pome_senica
Pre nepriazeň počasia boli organizátori nútení zmeniť miesto konania z obľúbeného senického parku  pri DAVe na zimný štadión, ktorý zaplnený športovými aktivitami dotváral výbornú atmosféru podujatia.
Doobeda sa Challenge day zúčastnili deti zo všetkých štyroch senických základných škôl.  Mohli si vyskúšať tradičné športy  futbal, hokej, stolný hokej, bedminton, jogu,  zumbu,  frisbee, no najväčší úspech mali na tomto podujatí nové a pre niektorých dokonca i neznáme športy, napríklad  baseball, parkour, longboarding,  petang  či rugby. Okrem toho sa uskutočnili školské turnaje o putovné poháre. Futbal na prvom stupni ovládla  ZŠ  na Komenského ulici a medzi druhostupniarmi zvíťazila  ZŠ na Ulici V. Paulínyho-Tótha. Ostatné putovné poháre vybojovali pre svoju školu žiaci zo  ZŠ s MŠ na Ulici J. Mudrocha, a to v turnajoch vo volejbale, vybíjanej a florbale.
Poobede program Challenge day ponúkal ďalšie aktivity  pre všetkých nadšencov  športu, dával tipy ako si zašportovať a spraviť tak niečo pre svoje telo i ducha.  Viaceré fitness centrá v meste boli pre verejnosť otvorené zdarma.  Odvážlivci, i tí menej odvážni, si mohli vyskúšať  aké je zdvihnúť 200 kg činku či vyvrátiť mýtus, že posilňovne sú preplnené len samými svalovcami. Svoje priestory na cvičenie poskytli Jumping Senica, Holy Gym, Hela Gym, FitnessPower OC Branč, aj novinka v Senici SBody Fit.
V tento športový deň si mohli svoje sily zmerať aj tímy kamarátov či kolegov z rôznych firiem. Takto vytvorené športové družstvá súťažili buď vo futbale alebo v plážovom volejbale. Futbalový turnaj sa konal na ihrisku v Kunove a ovládli ho mladí senickí futbalisti U16. Na novom beach volejbalovom ihrisku, ktoré sa nachádza v areáli  ZŠ na Ulici V. Paulínyho-Tótha  sa zas hral volejbal, a tu zvíťazilo firemné družstvo Fly Team.

Druhý ročník znovuzrodeného športového podujatia CHALLENGE DAY sa uskutočnil utorok 23. júna2015 pre nepriazeň počasia…

Posted by Challenge Day Senica on 24. jún 2015

Za možnosť zorganizovať toto skvelé športové podujatie ďakujeme partnerom a sponzorom: Mesto Senica, Europe Direct Senica, RSMS, Kompava, Maccaferri, DDK-Led, GH Studio, Adis Office, Finvia, COOP Jednota, všetkým zúčastneným športovým klubom a hlavne najväčšia vďaka patrí všetkým dobrovoľníkom, bez ktorých by sa takáto veľká akcia nedala spraviť.

Team Challenge day


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota