Ivan Schurmann sa narodil v roku 1935 v Bratislave, štúdium VŠVU v Bratislave absolvoval u prof. Vincenta Hložníka. Venuje sa komornej maliarskej tvorbe, slovenskej známkovej tvorbe, voľnej grafike a kresbe.

zahorske-muzeum-skalica-Schurmann-Schwartz-Vyber-z-diela-1

Samostatne vystavoval vo väčšine európskych krajín, ale aj v zámorí. Jeho doterajšia tvorba získala oficiálne uznanie aj mnohé spoločenské ocenenia. Vo Francúzsku obdržal za ilustračnú tvorbu striebornú medailu Grand prix international d´art de Lyon. Jeho výtvarné diela moli možnosť vidieť milovníci umenia i v Paríži. Žije a tvorí v Plaveckom Štvrtku.
Na výstave sa so svojou tvorbou predstaví i Gregor Schwartz, ktorý sa narodil v roku 1944 v Moste pri Bratislave. V roku 1945 sa vysťahoval do Spolkovej republiky Nemecko, kde absolvoval štúdium na Odbornej ryteckej škole v Pforzheime. V rokoch 1986 – 2002 pôsobil ako umelecký riaditeľ vo firme na bižutériu a klenotníctve v Pforzheime. Venuje sa najmä šperkárstvu. Samostatne vystavoval v Nemecku a jeho výtvarné diela a návrhy mali možnosť vidieť milovníci umenia aj v zahraničí, kde získal spoločenské ocenenie. Žije a tvorí vo Wurmbergu v Nemecku.

Kurátorom výstavy je PhDr. Štefan Zajíček. Navštíviť ju môžete do 13. augusta 2015 vo výstavných priestoroch Záhorského múzea v Skalici.

Názov podujatia: Ivan Schurmann, Gregor Schwartz – Výber z diela
Miesto: Záhorské múzeum v Skalici, Námestie slobody 13, 909 01 Skalica
Dátum konania vernisáže: piatok 10. júla 2015 o 16.00 hod.


.

BM: Ustekana sobota