Colníci na Záhorí si v posledných dňoch posvietili na obchodníkov. Skontrolovali aj bufetárov na pretekoch „Dračích lodí“ na Kunovskej priehrade v Senici.

registracna_pokladna_ilustracny_obrazok
Ilustračné foto.

Kontroly zamerali najmä na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice – teda na vydávanie bločkov.  Výsledkom kontroly bolo udelenie zákazu predávať obchodníkovi tovar, na ktorý sa vzťahuje povinnosť používať elektronickú registračnú pokladnicu. V jednom prípade udelili zákaz na 24 hodín, v druhej prevádzke na 4 hodiny. Ani v jednom z prípadov obchodníci nezaevidovali platbu za tovar do elektronickej registračnej pokladnice. Obchodníkom za nesplnenie si povinností uložili colníci pokuty rozhodnutím na mieste vo výške 1680 eur.

Na základe skúseností z predchádzajúceho obdobia, pretrvávajúcich a opakujúcich sa zistení porušení zákona, budú zo strany trnavských colníkov vykonávané intenzívne kontroly aj počas nasledujúcich týždňov, a to aj na športových a kultúrnych podujatiach sprevádzaných občerstvením a iným predajom, doplnila Zlochová.

Aj naďalej platí, že občania majú možnosť oznamovať zistené nedostatky a podozrenia na e-mailovú adresu pokladnica@financnasprava.sk.

Záhorí.sk o kontrolách informovali hovorkyne Finančného riaditeľstva SR.


.

BM: Ustekana sobota