Železničná spoločnosť Slovensko (ŽSSK) od 13. decembra 2015 zavedie priame spojenie vlakmi kategórie REX (Regionálny Expres) do Břeclavi s 13-minútovou rezervou na prestup na vlaky kategórie RailJet do Brna a Prahy.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.

Rozhodnutie oznámila ŽSSK písomne primátorovi mesta Malacky Jurajovi Říhovi. Išlo o odpoveď na jeho list, v ktorom ŽSSK žiadal o opätovné zaradenie zastávky Malacky do grafikonu medzinárodných rýchlikov. Železničná spoločnosť tejto žiadosti nevyhovela, avšak potvrdila obnovenie priameho spojenia Malaciek s ČR cez Břeclav.

„Zatiaľ sa nám síce nepodarilo presadiť, aby v Malackách zastavovali medzinárodné rýchliky, ale to nie je dôvod na smútok. Práve naopak, deklarované priame spojenie Malaciek a Břeclavi od 13. decembra 2015 považujem za prejav ústretovosti zo strany Železničnej spoločnosti Slovensko,“ povedal J. Říha a dodal: „Naše úsilie urobiť z Malaciek plnohodnotnú súčasť železničného koridoru 3.tisícročia pokračuje. Naďalej sa snažíme o projekt úplnej modernizácie trate Bratislava – Kúty, kam patrí aj naše mesto.“

V tomto období sa vypracúva štúdia realizovateľnosti modernizácie spomínanej trate. Mestu Malacky sa podarilo dosiahnuť dohodu so Železnicami SR, že môže k štúdii vzniesť svoje pripomienky.

Ľubica Pilzová


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota