Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce v sobotňajšom dueli 6. kola triumfovali na pôde MFK Skalica 3:2, hoci v stretnutí dvakrát prehrávali 0:1 aj 1:2.

Dvomi gólmi sa pod prvý trojbodový zápis hostí podpísal Peter Orávik. Skalica prehrala rovnakým pomerom aj minulý týždeň s Trnavou, vtedy neudržala vedenie 2:0.

Úvod vyšiel Skaličanom, keď si Kurák v 4. minúte spracoval v šestnástke center zľava a pohotovou strelou otvoril skóre. MFK gól nakopol, jeho hráči pôsobili živším dojmom, no takýto herný obraz vydržal len krátko. Postupne sa k diktovaniu tempa prepracovali hostia, čo im napokon vynieslo vyrovnávajúci gól. Po polhodine hry zabudla domáceho defenzíva na nabiehajúceho Orávika, ktorý presnou hlavičkou nedal Hajdúchovi šancu. V závere mohla Skalica ísť opäť do tesného vedenia, ale Lietavov pokus vyboxoval Ranilovič ďaleko od brány.

Ilustračné foto Lukáš Grinaj
Ilustračné foto Lukáš Grinaj

Čo sa domácim nepodarilo na konci prvého dejstva, dosiahli na začiatku toho druhého. Po peknej kombinačnej akcii zabehol za obranu Gašparík a efektným zakončením k žrdi skóroval – 2:1. V Skalici sa hral dobrý futbal. Domáci však nevyužili možnosť zvýšiť vedenie a v 69. minúte kapitulovali druhýkrát. Skalická defenzíva si opäť nedala pozor na Orávika, ktorý sa uvoľnil na ľavom okraji pokutového územia a strelou pod brvno prekonal padajúceho Hajdúcha. Slabý dôraz obrancov stál Skaličanov napokon dobrý výsledok, keď štvrťhodinu pred koncom našiel dlhý center z ľavej strany hlavu nekrytého Cebaru – 2:3.

MFK Skalica – ViOn Zlaté Moravce 2:3 (1:1)
Góly: 4. Kurák, 56. Gašparík – 31. a 69. Orávik, 75. Cebara.
Rozhodoval: Glova, ŽK: Ciprys – Školnik, Bamba,
1433 divákov.

Zostavy:
Skalica: Hajdúch – Švrček, Konečný, Majerník, Ciprys – Kurák (79. Šebesta), Bariš, Čermák (76. Ulrich), Mazan (46. Vrablec) – Gašparík – Lietava
ViOn: Ranilovič – Souza, Tipurič, Pintér (46. Bamba), Milojevič – Orávik (90.+2 Krznarič), Majkič, Školnik, Burič – Tawamba, Glavaš (64. Cebara)

Zdroj: Fortunaliga.sk


.

BM: Ustekana sobota