Aktualizované o nové informácie a fotografiu. V areáli Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru na Továrenskej ulici nastal zvýšený pohyb. Podľa informácií Záhorí.sk už začali stavať stany pre prípadné umiestnenie utečencov. Ministerstvo vnútra sa pripravuje pre prípad vzniku kritickej situácie.

zachranna-brigada-Hasicskeho-a-zachranneho-zboru-malacky
Foto: Záhorí.sk

„Uvedomujem si emotívne i humánne súvislosti aktuálnej utečeneckej situácie v Európe a kompetentní z ministerstva vnútra ma ubezpečili, že v Malackách nie je momentálne nijaký migrant. Zároveň som dostal prísľub, že v prípade akýchkoľvek zmien bude mesto Malacky informované ako prvé,“ povedal J. Říha.

pripravene-stany-malacky
Pripravené stany v Malackách. Foto: BO

V Malackách prebehla pre prípad umiestnenia utečencov vo štvrtok (3.9.) porada policajného zboru. Polícia sa pripravuje aj na prípadnú kontrolu hraníc.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Denník N informoval, ministerstvo tvrdí, že ide o štandardné cvičenie, no ak by napríklad Maďarsko otvorilo hranice, vieme tam previezť utečencov a v stanoch ich hodiny registrovať a rozdeľovať do jednotlivých táborov. Ako uvádza Denník N ministerstvo sa neoficiálne pripravuje na obnovenie nefunkčného tábora v Adamove pri Gbeloch.

Situáciu budeme sledovať. Záhorí.sk – správy z vašej ulice.


.

BM: Ustekana sobota