Tento rok preveria odborníci nemocnice zdravie vašich kĺbov, kostí a chrbtice. Nielen Malačania majú pri tejto príležitosti možnosť bezplatne si nechať vyšetriť hustotu kostí a s deťmi absolvovať vyšetrenie plochých nôh. tyzden-zdravia-nemocnica-malacky
Pre návštevníkov sú pripravené aktivity zamerané na prevenciu a liečbu ochorení pohybového aparátu, odborné poradenstvo a v stredu 9. septembra od 10:00h sa o svoje skúsenosti podelia aj známe osobnosti ako Ada Straková, Gizka Oňová a Ján Slezák.

Bolesti kĺbov, chrbtice a s tým súvisiace ochorenia pohybového aparátu trápia stále viac pacientov nielen v preddôchodkovom, ale aj v produktívnom veku. Čo je príčinou týchto ochorení a ktoré skupiny populácie majú predispozície nimi trpieť? Čo znamená pre pacienta artróza kĺbov a ako sa začína prejavovať, sa dozvedia návštevníci malackej nemocnice počas Týždňa zdravia v dňoch 8., 9. a 10. septembra od 8:00 do 12:00 hod.

Našou prioritou je prevencia a zachytenie zdravotného problému už v jeho začiatkoch. Aj preto organizuje naša nemocnica každý rok podujatie, na ktorom môžu návštevníci celkom zadarmo zistiť, ako to s ich zdravím vyzerá a v prípade problému, možnosti ako ho riešiť. Tento rok sme sa zamerali na ochorenia pohybového aparátu,“ vysvetľuje riaditeľ Nemocnice Malacky Ing. Peter Kalenčík, MSC. Okrem bezplatného vyšetrenia hustoty kostí – denzitometrie sa návštevníci dozvedia viac aj o artróze kĺbov a novom spôsobe liečby kmeňovými bunkami.
Keďže za niektoré ochorenia pohybového aparátu môžu zlé návyky z detstva či zanedbané detské ochorenia, pripravili odborníci z Nemocnice Malacky aj bezplatné vyšetrenia plochých nôh u detí. Mamičky sa môžu s vyškoleným personálom poradiť o tom, ako s malými deťmi cvičiť, aby sa prípadná deformácia detského chodidla upravila alebo ako problému úplne predísť.

V stredu 9. septembra je pre návštevníkov pripravený špeciálny program, stretnutie so známymi osobnosťami moderátorkou Adou Strakovou, herečkou Gizkou Oňovou a hercom Jankom Slezákom, či s odbornými lekármi nemocnice a športové aktivity pre deti so Sport Kids Academy.

Viac informácií na www.casnazdravie.skwww.liecbaklbov.sk.


.

BM: Ustekana sobota