Cvičenie v areáli Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru na Továrenskej ulici v Malackách znepokojil viacero Malačanov a obyvateľov okolitých obcí.

malacky-utecenci-minister-robert-kalinak-primator-juraj-riha-ustna-informacia-brigada
Minister vnútra Robert Kaliňák vysvetluje dôvody cvičenia v Malackách, na foto s primátorom Jurajom Říhom, Reprofoto: Zastupitelstvo.sk

“Ministerstvo vnútra neplánuje, nestavia, ani neorganizuje žiadny azylový, ani záchytný, ani pobytový tábor pre azylantov, ani žiadny útvar policajného zaistenia pre cudzincov, pre nelegálnych migrantov. Týchto kapacít máme v tejto chvíli dostatok.” povedal minister vnútra v stredu (9.9.) na rokovaní mestského zastupiteľstva v Malackách.

Cvičný tábor v Z, Foto: Martin Hanzel
Cvičenie v areáli Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru, Foto: Martin Hanzel

V rámci cvičenia sa záchranné zložky pripravujú na vznik krízovej situácie, kedy bude potrebné behom niekoľko hodín na krátku dobu umiestniť stovky utečencov. “Pripravujeme sa, že areál bude vždy slúžiť ako krízové centrum pre veľkú krízovú situáciu, ktorú ostatnými kapacitami nedokážeme v tomto regióne zvládať. Žiadny pobytový tábor pre azylantov v Malackách nevyrastá, nevyrástol, a ani tu nebude.” dodal minister vnútra.

PRÁVE TERAZ minister vnútra Róbert Kaliňák podáva ústnu informáciu mestskému zastupiteľstvu v Malackách. Utečenecký tá…

Posted by Záhorí.sk – správy z vašej ulice on 9. september 2015

 

Na zvládnutie krízovej situácie bude v prípade potreby obnovený aj nefunkčný tábor v Adamove pri Gbeloch.


.