Tentokrát je zladená s termínom divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku, Centrum voľného času v Malackách tu predstaví ponuku krúžkov, prvýkrát sa budete môcť zoznámiť s iniciatívou Malacky na kolo.

malacka-sosovica
Foto: Facebook Malacká šošovica

Na Kláštornom námestí budete môcť navštíviť stánky asi tridsiatku predávajúcich. Mnohí z nich chystajú ponuku ručne robených výrobkov, ale aj domáce dobroty, ktoré potešia vaše chuťové bunky niekoľko týždňov. Nebudú chýbať ani chránené dielne Vstúpte, n. o. či Domu Svitania v Jakubove, tradične príde aj OZ Čarovný prútik, kde sú združené mamy detí po detskej mozgovej obrne. Prvýkrát sa šošovice zúčastnia aj členovia základnej organizácie Zväzu telesnej postinutých v Malackách či Seniorské informačné centrum. Svoj stánoček bude mať aj Mestské centrum sociálnych služieb v Malackách.

Predstaví sa tiež iniciatíva pre rozvoj cyklodopravy v Malackách Malacky na kolo. Nezabudnite teda prísť na bicykloch, aby ste mohli absolvovať spoločnú jazdu mestom. Od 11.00 do 14.00 h bude pripravená jazda zručnosti. Keďže Malacká šošovica je aj o zdraví a popularizácii pohybu osožného pre naše telo, o 11.00 h sa budete môcť pridať k cvičeniu power yogy v telocvični cirkevnej školy.

Jesenná Malacká šošovica sa zámerne uskutočňuje počas 8. ročníka divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku. Vďaka podpore Mestského centra kultúry si vzájomne vypomáhame s programom :). A tak hneď na oboch stranách ulice – na Kláštornom námestí, ale aj pred inkubátorom, si na striedačku budete môcť vypočuť Funny Fellows, flašinet či zabubnovať v rytmoch Tambores. Prechádzať priestorom budú chodúliari, jarmočnú divadelnú atmosféru dotvoria živé sochy. Pozvanie na šošovicu opäť prijali členovia Folklórneho súboru Juránek.

Mapa

V rámci sprievodného programu budú pripravené tvorivé dielne, nebudú chýbať ani lukostreľba či slackline. Počas septembrovej šošovice budú zabezpečené aj prehliadky historických objektov Malaciek so sprievodcami.


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota