Organizátori na čele s Petrom Novotným (tréner a predseda DTJ Prostějov) napriek dvojhodinovému sklzu oproti propozíciám (malo sa začať boxovať o 10.00 hod.) zvládli toto podujatie na výbornú. Na podujatí sa zúčastnilo 23 oddielov z toho tri zo Slovenska.

box-malacky-Adam-Janto-vitaz
Adam Janto

Oddiel BC RTJ reprezentovali traja nováčikovia z ktorých jeden prekročil povrazy ringu prvý krát.
V hmotnosti do 70 kg v kat. ml. dorastencov štartoval Adam Janto z BC RTJ a jeho súperom mu bol boxer z Lipníka nad Bečvou, Ján Hostaša. Malačan excelentne využíval dlhé ruky a súpera deklasoval v pomere 3:0 na body prevažne pravým a ľavým direktom.

V hmotnosti do 69 kg v kategórii st. dorastencov reprezentoval BC RTJ, Radoslav Irha a jeho súperom mu bol boxer zo Sokol Poruba, Tomáš Souček. V tvrdom a vyrovnanom súboji napokon zvíťazil v pomere 3:0 na body boxer z Poruby. Na oboch stranách padali tvrdé výmeny úderov už od prvého úderu na gong, ktorý začal prvé kolo. Malačan nezvládal zápas ku koncu tretieho kola po kondičnej stránke.

box-malacky-Rado-Irha-trener-Robo-Reisenauer
Radoslav Irha

V hmotnosti do 75 kg v kategórii starších dorastencov exceloval vo svojom debutovom zápase Oliver Stopko z BC RTJ a jeho súperom mu bol boxer z oddielu Brennenen Brno. Súboj dvoch novicov bol vedený vo vysokom tempe a doslova dvíhal divákov zo stoličiek. Oliver tvrdými a rýchlymi sériami úderov získal bodové víťazstvo v pomere 3:0 na body zaslúžene. Duel bol označený viacerými Moravskými trénermi a rozhodcami ako najkrajšie stretnutie.
Ďakujeme chlapcom za vzornú reprezentáciu BC RTJ Malacky.

Ali Reisenauer


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota