Touto cestou ďakujeme všetkým návštevníkom, domácim aj cezpoľným za ich priazeň a účasť na Skalických dňoch.
Počas troch dní bolo v meste cítiť atmosféru tradícií v podobe dobového jarmoku a príjemného programu.

skalicke-dni

Skalické dni už tradične začali v piatok od 10:00. Počas celého dňa bolo pre návštevníkov pripravený bohatý program. Môžete si pozrieť vystúpenie skupiny Vinohrad, TNT, tanečnej skupiny Taxis. Záver tohto dňa bol venovaný ohňostroju, ktorý vypukol o 20:40 hod.

Počas soboty Skalické dni predstavili širokú ponuku programu a rôzne vystúpenia, kde si každý návštevník našiel to svoje. Program prebiehal na 4 scénach. Doobeda bola Veľká scéna venovaná dychovým hudbám. Tradíciou Skalických dní je príhovor primátora mesta Skalica spojený s historickým sprievodom a odovzdávaním kráľovských listín. Večer sa na Veľkej scéne predstavili skupiny Ready Kirken, Mandrage, Desmod. Sobota patrila aj tým najmenším, na Detskej scéne prebiehal bohatý program a k dispozícii mali deti aj detský kútik, kde si mohli zašantiť na nafukovacích hradoch, pozdraviť plyšových maskotou, pozrieť si rozprávku – Divadlo Vež, vystúpenie ZUŠ – Taxis, Dady, Mia pre deti ,,farbičky.“ Fun scéna patrila zasa modernej hudbe. Tu si návštevníci vychutnali interpretov ako The Rocksberry, Finger, Junkies, Adiss, Atmo music resi, Kali. Pre milovníkov folklóru bola na Ľudovej scéne pripravená CM Galan.

Nedeľný deň už ráno pokračuje jarmočnou atmosférou. Na Veľkej scéne sa začalo odovzdávaním dožinkových vencov. O hlavný hudobný zážitok sa postarala skupina Duo Kamelie a Josef Laufer. Záver nedele patril sprievodcom mesta Skalica, ktorí počas letnej turistickej sezóny pracovali v pamiatkach mesta a predstavovali návštevníkom bohatú históriu Skalice. Detská scéna v nedeľu ponúkla vystúpenie tanečnej skupiny Taxis, Dady, zaujímavé rozprávky a na záver vystúpila Mia pre deti koncertom pod názvom ,,hudobný kalendár.“ V nedeľu patrila Ľudová scéna ľudovej hudbe ĽH Pláňava.

Počas Skalických dní bol pripravený takisto bohatý sprievodný program. Naposledy v sezóne 2015 bolo zdarma sprístupnených 13 pamiatok, kde mohli návštevníci nahliadnuť do pamiatok a spestriť si prehliadku výkladom od sprievodcu.

Skalické dni 2015 boli plné hudby, tanca, tradícií a dobrej nálady. Po mimoriadne úspešnom 25. ročníku sa už teraz tešíme na ten ďalší.


.

BM: Ustekana sobota