“Záhoráka spoznáš po hlase. Včera som si overil, že to stále platí. Majú nezameniteľný prízvuk. A sú to veľmi srdeční a priateľskí ľudia.” napísal na svojom facebookovom profile po návšteve Záhoria.

prezident-andrej-kiska-malacky-obcania
Prezident Andrej Kiska v Malackách a klienti Vstúpte n.o., Foto: Malacky.sk

Pracovný výjazd prezidenta Andreja Kisku na Záhorie sa začal stretnutím s pracovníkmi a klientmi charitatívneho projektu Stupavské srdce. „Ľudia v tomto mestečku sa snažia pomáhať tým, ktorí tu bývajú a ktorí majú problémy. Je to veľmi dobré v tom, že je to charita nielen ako taká, ale aj že buduje veľmi dobrý vzťah v meste medzi obyvateľmi navzájom,“ vyzdvihol prezident súčasné aktivity projektu.

Prezident Andrej Kiska v Stupave s primátorom Romanom Marošom
Prezident Andrej Kiska v Stupave s primátorom Romanom Marošom

Na Gymnáziu F. V. Sasinka v Skalici diskutoval Andrej Kiska s vedením školy a študentmi o možnostiach uplatnenia absolventov na vysokých školách.

prezident-andrej-kiska-malacky-primator-juraj-riha
Prezident Andrej Kiska a primátor Malaciek Juraj Říha, Foto: Malacky.sk

Okrem vedenia Stupavy sa prezident stretol aj s predstaviteľmi Malaciek a Skalice. Ako potvrdili, v tomto regióne nie je najväčším problémom nezamestnanosť, Stupavu a Malacky trápia skôr problémy s dopravou – jej hustota a preťaženosť centier miest. V Lozorne navštívil prezident francúzsku spoločnosť zameranú na výrobu komponentov do automobilov Plastic Omnium Auto Exteriors.

prezident-andrej-kiska-lozorno-platik-omnium
Prezident Andrej Kiska v Lozorne, Foto: Prezident.sk

V prípade Skalice, ktorú navštívia ročne desťtisíce turistov, ocenil Kiska výbornú propagáciu mesta a dobré využívanie prostriedkov z európskych fondov. Témou bol aj pripravovaný zákon o športe.

prezident-andrej-kiska-skalica-trdelnik
Prezident Andrej Kiska v Skalici, Foto: Prezident.sk

Záhorie ma nabilo pozitívnou energiou. Ľudia tu nečakajú na pomoc zvonka. Majú svoje starosti, ale snažia sa ich riešiť. A videl som, že im to ide veľmi dobre.” dodal po návšteve Záhoria prezident Andrej Kiska.

Zdroj: Prezident.sk a Facebook Andej Kiska


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota