Letné splavovanie rieky Dyje a Morava je teraz jednoduchšie pre každého. Od 1.júla je otvorená nová logistická základňa na rieke Morava v Zohore, z ktorej obsluhujú všetkých vodákov na rieke Morave. Vďaka novej základni je jednoduchšie splavovať rieku Morava (Moravský Sv. Ján, Záhorská Ves, Vysoká pri Morave, Devín), prípadne tok Dyje (Břeclav), aj bez vlastníctva lode.

Rieka Morava k nám priteká z Českej republiky a na celom úseku od Česko – Rakúsko – Slovenského trojmedzia na sútoku Dyje a Moravy tvorí hraničnú rieku medzi Slovenskom a Rakúskom. Do Dunaja sa vlieva pod spektakulárnou scenériou Devínskeho brala a zrúcaniny Devínskeho hradu. Východiskom pre dvojdňový splav Moravy až k ústiu v Devíne je Moravský Sv. Ján.

V kombinácii s unikátnym, až donedávna neprístupným posledným úsekom rieky Dyje, od Břeclavy u Splavu, po sútok s Moravou predstavuje ideálnu destináciu pre pohodový predĺžený víkend na vode.

Bez ohľadu na to či sa vyberiete z Moravského Sv. Jána alebo z Břeclavy, po ceste máte možnosť táboriť a občerstviť sa na dvoch zastávkach – v Záhorskej Vsi a vo Vysokej pri Morave.

Základňa Zohor Požičovňa lodí a vodáckeho výstroja prevádzkuje logistickú základňu v Zohore, z ktorej obsluhujeme vodákov na rieke Morava a tak ušetríte peniaze. Na základni je k dispozícii dvojmiestne a trojmiestne kanoe, jednomiestne a dvojmiestne kajaky, vrátane kompletného príslušenstva, pádiel, viest, barelov a lodných vakov.

Nechajte sa zlákať na splav rieky Morava, bude nám potešením ponúknuť Vám profesionálne služby a maximálny komfort počas Vášho vodáckeho výletu.

Najlepšie obdobie na splav:  apríl – september
Požičanie lode:  od 9 € / deň
Náročnosť:  ZWC, začiatočníci

Doprava lodí
Miesta pre nalodenie/vylodenie         Cena
Moravský Sv. Ján                                      36 € (1-2 lode) 54 € (3-12 lodí)
Záhorská Ves                                               16 € (1-2 lode) 24 € (3-12 lodí)
Vysoká pri Morave                                      8 € (1-2 lode) 12 € (3-12 lodí)
Devín                                                               24 € (1-2 lode) 36 € (3-12 lodí)
Břeclav (Dyje)                                             52 € (1-2 lode) 78 € (3-12 lodí)

Viac informácií na moravasplav.sk.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM: Ustekana sobota