Okrem bohatej histórie a chutného Skalického trdelníka sa môže Skalica pýšiť pestrou kultúrnou ponukou, ktorú si každoročne pripravila pod názvom ART leto. Množstvo hudobných, tanečných a divadelných podujatí bude sprístupnených obyvateľom a návštevníkom zdarma. ART leto bude trvať 2 mesiace od 2.7. do 29.8.2010. Pre rôznorodosť podujatí sa tieto budú konať na rôznych miestach v meste, ako je františkánska záhrada, Námestie slobody, Dom kultúry, Nádvorie vinotéky, historické kostoly a prístav na Baťovom kanáli.

Počas leta v Skalici vystúpi hudobná skupina Energia, predstaví sa Hoffmannovo divadlo z Uherského Hradišťa s komédiou „S tvojí dcerou ne“, boxerský galavečer s exhibičnými zápasmi v boxe a Thai – boxe o pohár primátora mesta Skalica, Divadlo Maska s predstavením Budkáčik a Dubkáčik, domáca dychová hudba SKALIČANÉ, dievčenský spevácky zbor a orchester z Veľkej Británie Wycome high school choir and orchestra, prehliadka folklórnych tanečných a hudobných súborov, BOBR a spol., Miroslav Donutil – Cestou necestou, známa ľudová rozprávka pre najmenších, ale i dospelých „Červená karkulka“ v naštudovaní Divadelního studia V z Brna, Musica Sacra Skalica, Maroš Bango, Hudba v meste, v naštudovaní divadelného štúdia Dialog z Brna „Ostře sledované vlaky“, bábková hra Kocúr v čižmách, dychová hudba Májovanka, ĽH Cifra, predstavenie „Turecká kavárna“, Divadlo Koráb z Brna a 7 bábok vo veršoch „O zlatovlásce“, Bojnická kapela, Folková skupina Vinohrad, Divadelno-vodné predstavenie „Divadla v 7 a púl“ z Brna „Bratři Mašíni“, Divadlo Koráb z Brna „Princezna s dlouhým nosem“, dychová hudba Svárovanka, vystúpi Jarek Nohavica, slovenský pôvodný muzikál Fantomouse v prevedení divadla Maska, predstavenie Zachráňte Kvinga, dychová hudba Štefanovjanka, rocková kapela Spektrum, čierna komédia „Moje teta, tvoje teta…“ s V. Postráneckým a N. Jiránkovou, nové divadelné predstavenie pre deti „Kašpárkovy popletené pohádky“, dychová hudba Kamarádi, vystúpi Zuzana Suchánková, predstavenie v naštudovaní Divadla Maškrta z Košíc „Ako sa po zime Zajačkovci rozjarili“, dychová hudba Vištučanka.

Súčasťou programu ARTleta je i V. ročník medzinárodného festivalu chrámovej a organovej hudby Musica Sacra Skalica, v rámci ktorého sa predstavia domáci i zahraniční interpreti. Návštevníci si môžu kultúrne leto spestriť prehliadkou historických pamiatok, ktoré sú počas letných víkendov sprístupnené zdarma. Dobrodružnou časťou ARTleta sú víkendové výletné plavby po Baťovom kanáli.

Podrobný program ARTleta nájdu návštevníci na stránke www.artleto.sk alebo na www.skalica.sk.

Srdečne všetkých pozývame stráviť pekné chvíle na kultúrnom ARTlete v Skalici.

Martina Šebelová


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

Lakovanie a Pieskovanie