Správu sme aktualizovali! Osobný vlak smerujúci z Kopčian do Holíča vrazil pred 17:00 hodinou do auta BMW s viedenskou ŠPZ na železničnom priecestí v Kopčanoch. Podľa prvých správ mohlo prispieť k dopravnej nehode umiestnenie informačnej tabule pred svetelnú signalizáciu. 

dopravna-nehoda-vlak-auto-kopcany
Foto: Polícia

štvrtok 3.12. 9:30h | Nehodu neprežila 34-ročná Brodčanka
Polícia vyšetruje príčiny dopravnej nehody. Zrážka osobného auta s vlakom sa skončila tragicky pre 34 ročnú spolujazdkyňu z Brodského. 65 ročný vodič, štátny občan Rakúska s trvalým pobytom na Slovensku, vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúceho vlaku. K stretu došlo na nechránenom železničnom priecestí so svetelnou a zvukovou signalizáciou v úseku Holíč – Kopčany. Auto BMW s viedenskou poznávacou značkou tlačil vlak takmer 300 metrov, kým zastavil. Privolaní hasiči vyslobodzovali muža niekoľko desiatok minút zakliesneného pod vlakom, ktorého potom previezli záchranári s ťažkými zraneniami letecky do bratislavskej nemocnice. Policajti podrobili rušňovodiča dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. U vodiča bol za týmto účelom nariadený odber krvi. Pri nehode sa vo vlaku nik nezranil. Z dôvodu zásahu pri dopravnej nehode, jej dokumentovaniu a odstraňovaniu následkov, uzavrela polícia úsek cesty až do 22.00 h. Okolnosti dopravnej nehody polícia naďalej vyšetruje. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre usmrtenie.
Informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

dopravna-nehoda-vlak-auto-kopcany-2
Foto: Polícia

štvrtok 3.12. 8:20h | Správa od Hasičského a záchranného zboru
V dôsledku dopravnej nehody došlo k usmrteniu jednej osoby a jedna osoba bola zranená. Zasahujúci hasiči vyslobodili pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia vodiča osobného motorového vozidla, ktorý pri zrážke utrpel zranenia. Zranenej osobe poskytli hasiči predlekársku prvú pomoc, pomohli ju naložiť do vozidla záchrannej zdravotnej služby. Zranená osoba bola transportovaná vrtuľníkom leteckej záchrannej služby. Havarovaný automobil vytiahli spod vlaku mimo koľajiska. Na mieste udalosti zasahovalo 7 hasičov z hasičskej stanice Holíč a Kúty a členovia závodného hasičského zboru INA a Grafobal Skalica.
Záhorí.sk informovala Júlia Kedrová z HaZZ Trnava.

Foto: Marek Ulehla
Foto: M.Ú.

20:00h | Muža sa podarilo zachrániť
Muža sa podarilo hasičom dostať s pod vlaku. Vrtulník leteckej záchrannej služby ho previezol do nemocnice v Bratislave. Cesta je už prejazdná. Pripravujeme na štvrtok ráno oficálne stanovisko polície a hasičov k dopravnej nehode a záchrannej akcii.

Pozrite si video webstránky SrdceZáhoria.sk

18:40h | Muž je stále zakliesnený pod vlakom
Spolujazdkyňa bola na mieste mŕtva. Muža sa zatiaľ nepodarilo dostať s pod vlaku, kde je zakliesnený.” povedala pre Záhorí.sk (o 18:40h) policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Na mieste čaká vrtuľník leteckej záchrannej služby. Z cestujúcich vo vlaku nebol nikto zranení. Pomôcť s vyslobodením zakliesneného muža má ďalší vlak, ktorý k nehode smeruje.

18:00h | Pred svetelnú signalizáciu umiestnili informačnú tabuľu
“Dnes tam nainštalovali veľkú tabuľu rovno pred svetelnú železničnú signalizáciu, ktorá zakryla tuto signalizáciu. Na tabuli bola reklama sponzora opravy stavby železničného prejazdu EÚ.” napísal náš čitateľ Martin J. na našom Facebookovom profile.

“Dnes som tama išla o 16:00 od Holíča postavená veľká tabuľa neviem s čím priamo pred svetelnou signalizáciou, ešte som pribŕždala, aby som sa uistila a zanadávala som si či je normalne aby to tam niekto postavil!!!” dodáva Radka M. Informáciu preverujeme.

Vlaky na uvedenej trase naberajú meškanie. Daný úsek je momentálne neprejazdný, obchádzka vedie cez Petrovu Ves.

Zisťujeme viac informácií.


.

BM: Ustekana sobota