Úplná uzávierka mosta v centre mesta sa začína v stredu (21.7. 2010). Most prechádza rozsiahlou rekonštrukciou a uzávierka potrvá do konca mesiaca október. Rekonštrukciu realizuje Bratislavský samosprávny kraj.

Obchádzková trasa
Obchádzková trasa vedie cez priemyselný park a Vampíl. (podrobná mapa).

Zrušenie pozdĺžneho parkovania
Medzi ďalšie obmedzenia patrí zrušené pozdĺžne parkovanie na Radlinského ulici. Posunie sa aj parkovanie na malom parkovisku pri železničnom prejazde na rohu Radlinského a Nádražnej ulice. Vozidlá tu budú parkovať pri chodníku, čím sa rozšíri cesta najmä kvôli prejazdu hasičských a záchranných vozidiel .

Zrušenie autobusových zastávok
Pre autobusy, ktoré idú zo smeru Rohožník a Studienka budú zrušené aj dve autobusové zastávky a to pri Slovenskej sporiteľni na Radlinského ulici a pri materskej škole na Pezinskej ulici. Tieto autobusy prejdú po obchvatovej trase rovno na železničnú stanicu. Zastávka na Sasinkovej ulici (vedľa červeného obchodného domu) bude zrušená úplne.

Mesto žiada o trpezlivosť a vzájomnú ohľaduplnosť
Skomplikovaná dopravná situácia sa dotkne nielen vodičov, ale aj chodcov a cyklistov, preto by sme chceli požiadať všetkých účastníkov premávky o trpezlivosť a vzájomnú ohľaduplnosť. Vodiči z okolitých dedín, ktorí cez Malacky tranzitujú za prácou, by mohli využiť vedľajšie cesty a pokiaľ je to možné sa Malackách v tomto období vyhýbať.

Zdroj: iša, Malacky.sk (upravované)


.